Ljung: "Ingen ordning på någonting"

Förstora bilden

Lika nöjd som AIK:s Andreas Alm var, lika missnöjd var Per-Ola Ljung på presskonferensen efter AIK:s 3-0-seger på Råsunda igår.

Enligt Ljung var matchbilden varit den förväntade:

"Det var en anstormning de första tio minuterna, men sen lugnade det ner sig lite och vi fick den matchbilden som vi ville ha. Vi fick lägena som vi behövde, men vi slängde bort chansen varenda gång. Det var alldeles för låg kvalitet på mycket av vårt bollinnehav idag, precis alla misslyckas med det."

Andreas Alm å sin sida tyckte att hans AIK gjorde en bra match:

"Vi skapar mycket, och det är fullklottrat med avslut på statistikrapporten. Örebro har sett stabila ut defensivt och vi gläds åt att kunna göra tre mål idag. Ett mål innan paus betyder väldigt mycket, och målet var att göra 2-0 så snabbt som möjligt och kontrollera matchen utifrån det."

Alm var också nöjd med att AIK lyckades genomföra matchen med energi:

"Vårt passningsspel idag är stundtals mycket bra, men det är i kombination med en stor arbetsinsats. Vi lärde oss också från matchen mot Kalmar att det sista vi ville vara här hemma var energilösa. Det påverkade laguttagningen idag. När man spelar två matcher i veckan och dessutom har Europa-spel lär man sig hur spelarna reagerar på den tuffa matchningen och hur mycket de tål. Flera av startspelarna idag startade inte sist."

P-O Ljung konstaterade i sin tur att de svartvitas passningsspel inte fungerade alls i matchen.

"Det var helt förödande för vårt spel. Det var dålig bollkontroll och svaga beslut, och då har man ingen möjlighet att få till ett försvarsspel. Det var ingen ordning på någonting."

På frågan om det är kört nu svarade han dock bestämt nekande.

"Självklart finns det förhoppningar om att plocka tillräckligt med poäng för att hänga kvar. Vi har varit med och tävlat i varje match förutom denna. Vi fick en flygande start med två vinster, men laget har jobbat bra hela tiden. Vi har förberett oss bra inför varje uppgift och min önskan är bara att de ska få ut det så att de kan visa både fansen och sig själva att de kan vara med och slåss i matcherna. Det kanske låter lite falskt idag, men det kan de. Om man gör en kanonmatch och förlorar med 1-0 så får du noll poäng. Om man gör en skräpmatch och förlorar med 3-0 får man också noll poäng, men oavsett vilket har man fortfarande chansen att ta tre poäng i nästa match."

Nästa match i detta fall är hemma mot bottenkonkurrenten Gefle fredagen 24/8. Gefle ligger på kvalplatsen och har fem poäng mer än ÖSK. En seger där skulle minska glappet till två poäng, samtidigt som en förlust skulle göra att det växte till åtta. En riktig sexpoängsmatch, med andra ord.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908