Tung förlust på hemmaplan

Förstora bilden

ÖSK gick på en tung mina på måndagkvällen. Mjällby vann med matchens enda mål inför 4725 åskådare på ett regnigt Behrn Arena.

Per-Ola Ljung hade gjort två förändringar från senast matchen då Iler Berisha och Armend Alimi var tillbaka från skador och fick förtroende från start i stället för Christoffer Wiktorsson och Boris Lumbana. ÖSK inledde piggt mot Mjällby och skapade omgående ett par hörnor även om det aldrig blev riktigt farligt nere hos säkre Mattias Asper. Efter tio minuters spel började Mjällby få alltmer att säga till om och den löpstarka anfallsduon Ekenberg/Ericsson orsakade vissa problem för ÖSK:s defensiv och den sistnämnde hann före Jonas Sandqvist på en långboll. Dessbättre blev avslutet inget vidare och Ilir Berisha kunde rensa undan bollen innan den passerat mållinjen. Att gästerna kunde ta ledningen efter en knapp halvtimmes spel kom inte som någon större överraskning. En misslyckad passning på mittfältet snappades upp av en Mjällbymittfältare som snabbt fick ut bollen till Haris Radetinac på högerkanten. Denne slog ett mycket precist inlägg som Markus Ekenberg snyggt, och utan någon markering, kunde nicka in bakom en chanslös ÖSK-målvakt.

Baklängesmålet, och ett tidigt byte då Kalle Holmberg ersatte Ahmed Yasin, väckte hemmaspelarna som skapde ett par hörnor och några vassa chanser innan halvtidsvilan. Holmberg fick en perfekt passning snett-inåt-bakåt av anfallskollegan Astvald men bredsideavslutet som tycktes vara på väg in i mål touchades av en Mjällbyförsvarare och gick till hörna. Även Valdet Rama hade ett fint inspel efter en öppnande passning av Armend Alimi men ingen svartvit spelare fanns på rätt plats och kunde ta tillvara det fina läget. Domare Strömbergsson blåste av den första halvleken och suckarna ljöd tunga runt arenan men samtidigt mindes flera den fina vändningen mot Malmö för några veckor sedan så det var på intet sätt uppgivet varken från publik eller spelare.

Knappt hade vi hunnit svälja den sista klunken pauskaffe innan Mjällby hade en jättechans att dubbla sin ledning. Inhopparen Viktor Agardius fick ett friläge efter en snabbt tagen frispark på mittplan men avslutet från vänsteryttern lämnade mycket i övrigt att önska och hemmafansen som hunnit bänka sig för den andra halvleken kunde andas ut. Mjällby kontrollerade spelet väldigt bra och ÖSK hade svårt att skapa målchanser där Patrik Rosengren och hans mittbackskollega Gbena Arakoyo avstyrde det mesta. Inhopparna Holmberg och Saeid var pigga och skapade ett kanonläge via ett fint väggspel men den senares fina vänsterskott styrdes till hörna. Mjällby fortsatte att kontra snabbt och Jonas Sandqvist tvingades till ett par mycket fina räddningar och kunde med dessa håll kvar ÖSK, och spänningen i matchen. Klockan tickade på alldeles för snabbt och Magnus Wikström flyttades upp på topp men gästerna stod starka och hade den ack så viktiga medstudsen i de avgörande situatioerna. Daniel Bamberg fick den sista chansen att utjämna på frispark men Mattias Asper gjorde en jättefin parad och matchen slutade, dessvärre, 0-1.

I ÖSK gjorde Ilir Berisha en stark insats som mittback och inhopparna Holmberg och Saeid kämpade och ville ha mycket boll. Måste avsluta med att ge en extra eloge åt allsvenskans äldste spelare, Patrik Rosengren, han håller fortfarande väldigt hög klass och gjorde nog inte ett misstag på nittiotre minuter.

ÖSK-Mjällby 0-1

0-1 (27) Markus Ekenberg (ass. Haris Radetinac)

Varning ÖSK: Valdet Rama

Varningar Mjällby: Daniel Nilsson, Andreas Blomqvist, Haris Radetinac

Domare: Andreas Ekberg

Publik: 4 725