Alexander Axén: "Man vill spela matcher som gäller något"

ÖSK möter ikväll GAIS i omstarten av Allsvenskan på Gamla Ullevi i Göteborg. GAIS tränare Alexander Axén vet att det komer bli tufft.

Vad säger du om er inledning på säsongen?

-Det är klart att vi inte är nöjda. Vi har inte alls fått så många poäng som vi velat haft och kanske borde haft i vissa matcher. Vi har haft mycket skador och det påverkar givetvis. Vissa skador kan man inte försvara sig mot. Bassombeng ska operera sig, Jesper Florén har en stressfraktur i foten. Det är såna saker man inte kan förbereda sig på. Under den tiden får man då spela med spelare som är på gränsen för att över huvud taget få ihop ett slagkraftigt lag. Vi hade en bra försäsong men när det väl börjar att jävlas så är det lätt att det fortsätter.

Möte med ÖSK ikväll. Känns det speciellt?

- Både ja och nej. Jag är väldigt bra kompis med P-O också, det är en sak. Vi gick samma tränarutbildning under två år och fattade tycke för varandra. Vi har haft mycket och tät kontakt under dessa åren. Kul att han nu är i Örebro, det är en mycket bra tränare och person. Sen är det Örebro man möter, staden man är född och uppvuxen i. Det är klart att det är lite speciellt men man får inte dra för stora växlar på det här. Det är 17 matcher kvar efter denna, vi måste ha fokus på alla matcherna.

Hur viktig är matchen för lagen med tanke på tabelläget?

-Det är klart att den är viktig. Vi måste få några trepoängara och gärna då mot de lag som ligger runt oss. Det är en viktig match, men Allsvenskan är så pass jämn så att möta Örebro eller att möta Malmö FF eller Elfsborg blir lika tufft oavsett.

Försvårar ÖSKs tränarbyte något för dig rent taktiskt?

- Sixten hade ett sätt att spela som var jobbigt att möta och Per-Ola kommer från Helsingborg som har fem pokaler så det bli på ett annat sätt. Men vi har inga hemligheter för varandra. Det är dom elva som är på plan som avgör om det blir bra eller inte. Ibland är man en idiot och ibland är man en fantastisk coach.  Det är inte svårare än så.

Hur ser du på fortsättningen av Allsvenskan?

- Det blir jättetufft både för oss och Örebro så har vi inte råd med några plattmatcher. Det blir kniven på strupen dom sista arton matcherna. Jobbiga matcher mentalt också, men det är därför vi håller på med fotboll, man vill spela matcher som gäller något och förhoppningsvis gäller det något ända tills vi möts i sista omgången.

Jag önskar att jag kunde önska dig lycka till ikväll men det går faktiskt inte.

- Haha, det behöver du inte göra. Vi kör.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908