Förlust i genrepet

Ett extrainsatt lokalderby tog plats under torsdagen mellan ÖSK och BK Forward. Ca 1000 personer fanns på plats och såg sammandrabbningen mellan stans två bästa lag.

Efter 90 spelade minuter så stod BK Forward som vinnare, efter två mål av forne ÖSK:aren Kristoffer Näfver. ÖSK:s mål stod William Atashkadeh för, efter fint samarbete med Kalle Holmberg.

Första halvlek var en ganska medioker historia. Varken de svartvita eller svartgula lyckades skapa någon jättefarlig målchans, men då och då glimtade ett bra spel till och det roligaste med första halvlek var några skickligt avvägda dribblingar från Josef Ibrahim, Kalle Holmberg och Armend Alimi.

Jonas Sandqvist vaktade målet och ställdes inte på några större prövningar i första halvlek. Farligast var ett skott från BK Forwards vänsterback, förre ÖSK:aren Per Johansson, som drog till med ett lågt skott från distans. ÖSK:s farligaste chanser var Peter Samuelssons skott som täcktes ut till en hörna. Samuelsson snappade upp bollen efter ett misstag från Johannes Gustafsson, som dock reparerade misstaget och täckte ut till hörna.

Lagom till halvtidsvilan så dök solen upp och sken över Berhn Arena. Halvtidsresultatet skrevs dock till 0-0.

Andra halvlek började med en stor BK Forward-press, som också gav resultat. Under andra halvleks första 10 minuter så hände egentligen mer intressanta saker än under hela första halvlek. En annan f.d. ÖSK:are, Kristoffer Näfver, pressade sig igenom centralt och fäldles av Boris Lumbana i ett relativt fritt läge. Varning till Boris och frisparken tog Näfver hand om själv. Skottet satt som en smäck i bortre burgaveln och 0-1 var ett faktum i minut 47. ÖSK gav dock svar på tal och kvitterade i den 52:a, efter ett mycket vackert väggspel mellan nyinbytte William Atashkadeh och Kalle Holmberg. Wille till Kalle och tillbaka till Wille som avslutade distinkt bakom Forward-målvakten Oskar Klasson. Redan 3 minuter senasre så pangade Kristoffer Näfver in 1-2 med ett distinkt volleyskott från vänster, efter att ÖSK helt tappat markeringen.

Andra halvlek ebbades sen ut och började mer och mer likna den första halvleken. Men den andra halvleken innehöll lite fler positiva glimtar än den första. Dock så misslyckades båda lagen med att skapa några riktigt farliga målchanser.

Resultatet blev 2-1-seger för BK Forward som verkar blir att räkna med i år. ÖSK verkade många gånger ointresserade och lojja, till skillnad från insatsen mot Syrianska FC som var mycket bra.

ÖSK-BK Forward 1-2 (0-0)

ÖSK startelva: Jonas Sandqvist — Samuel Wowoah, Boris Lumbana, Magnus Wikström (K), Patrik Haginge- Tobias Grahn, Armend Alimi, Kalle Holmberg-Josef Ibrahim, Peter Samuelsson, Marcus Astvald. Inhoppare: William Atashkadeh, Valdet Rama, Ahmed Yasin.