Nästan ett dussin för talangerna

Ett spelsuget talanglag gjorde processen kort med gästerna från Brage. Ett för dagen föryngrat lag gjorde elva och släppte inte in ett enda.

Det är tre veckor sedan ÖSKs talanglag senast sågs i aktion. Sedan dess har det blivit en hel del träning, men inga matcher. Så det var ett spelsuget lag som ställdes mot de tillresta masarna från Borlänge. Dessutom var det ett delvis föryngrat lag som fick förtroendet. De fyra A-truppsspelarna från höstens slutspel var inte med och därutöver saknades ytterligare några av det gångna årets stamspelare.

Ineffektivt Brage.

Första halvlek präglades av ett visst bollmässigt övertag för Bragelaget. Längre än till ÖSKs backlinje kom man dock i allmänhet inte. Johan Bolin och hans backkolleger motade det mesta som kom in mot mål och det som passerade tog första halvlekens målvakt Axel Svedberg hand om. Närmast nätrassel var Brage efter ca. 20 minuters spel vid ställningen 2-0, då man i alla fall lyckades pricka ribban två gånger i snabb följd. Men annars lös spetsarna i anfallsspelet med sin frånvaro.

Annat var det för hemmalaget som visade en betydligt större effektivitet framför mål. Främst var det radarparet Edvin Möller och Adam Botvidsson som hittade och förstod varann på ett utmärkt sätt. Tre mål hann det bli innan det var dags för halvtidsvila.

Andra halvlek.

Inför andra halvlek bytte ÖSKs tränare ut nästan halva sitt lag.

_ Det var överenskommet redan före matchen, berättade Erik Österlund efteråt.

Alla visste vad som gällde. och den nya besättningen såg om möjligt ännu mer spelsugen ut. Efter två snabba mål under andra halvlekens första 10 minuter gick luften totalt motståndarlaget och ÖSK kunde styra och ställa nästan totalt efter eget huvud. Målen tickade också in i en strid ström och det blev som sagt elva innan Salko Basic blåste av efter 90 minuters spel.

Målens historia.

16.1-0  Edvin Möller

framspelad av

Adam Botvidsson

. Såg misstänkt offsideliknande ut, men eftersom det inte var några protester att tala om från Brage var det kanske ok.

21. 2-0 Adam Botvidsson

konstsparkar in ett inlägg från

Daniel Delgado

. Adam får inte någon ren träff, men bollen studsar i backen och in i mål. Nästan omöjligt för en målvakt att få tag på en sådan boll.

36. 3-0 Christopher Kihlgård.

Äntligen ett mål efter en fast situation. Adam Botvidsson

slår en kort hörna och via

Edvin Möller

(?) når den fram till en felvänd Kihlgård. Denne vänder dock upp och skjuter hårt i bortre.

52. 4-0 Anel Coralic.

De två halvtidsinbytingarna Anel Coralic och

Jonathan Ring

kombinerar fram andra halvleks första mål. Anel blir frispelad av Jonis som har en bra passningsfot, vilken  han fick ordentlig användning för under den här matchen.

55. 5-0 Adam Botvidsson.

Den här gången är det Adam Botvidsson som serveras av Jonathan Ring. Adam kommer fri och avslutar med en tåpaj mellan målvaktens ben.

60. 6-0 Christopher Kihlgård.

Daniel Björnkvist

gör en jättelöpning och rundar sin försvarare på utsidan. Han kommer in parallellt med sidlinjen, kollar var han har sina medspelare och passar. Chrille behöver bara sätta bredsidan till för att det skall bli sex.

64. 7-0 Adam Botvidsson. Ring och Botvidsson igen.

Jonis slår en öppnande passning till Adam som rundar sin back och kan avancera ensam mot mål.

69. 8-0 Jonathan Ring.

Matchens enda solomål. Jonis får bollen nästan nere vid mittlinjen och kan driva den över hela den offensiva planhalvan innan han får göra sitt välförtjänta mål.

81. 9-0 En nätt liten skarvning av Christopher Kihlgård till Adam Eriksson

som kommer i en djupledslöpning. Adam gör inget misstag ensam med en övergiven bragemålvakt.

84. 10-0

Nästan en kopia av mål nummer nio. Den enda skillnaden är att det är

som står för passningen.

Adam Eriksson

står precis som några minuter tidigare för avslutet.

87. 11-0

En snett inåt-bakåt passning från

når

Christopher Kihlgård

som avslutar med ett hårt skott från en position som kallas för slotet om det är ishockey.

Sammanfattning.

ÖSKs talanger stod för en riktigt bra fotbollsunderhållning och man slutade inte att ta löpningarna trots att man rätt snabbt i andra halvlek fick till en betryggande ledning. Adam Botvidsson hotade hela tiden Brages försvar med sina löpningar och han fick även rätt bra betalt innan han byttes ut i den 64:e minuten. Glädjande var det också att se att de tre debuterande 93-orna

Adam Eriksson, Lucas Oscarsson och Haris Karameth

klarade sig så bra. De tog verkligen för sig när tillfälle gavs, Adam bland annat med sina djupledslöpningar som resulterade i två mål, Lucas körde pendeltåg längs högerkanten och Haris bidrog med ett säkert och klokt spel på den utsatta positionen centralt på mittfältet. Men det är klart, vinner man med 11-0 skall alla i laget ha beröm och det ger jag dem gärna. Det var en riktigt väl genomför match av alla berörda fötter.