Talangtruppen: Svår match i Karlstad

Två lag som kanske inte riktigt vet var de står möts i den andra omgången av div 3 Västra Svealand. På Våxnäs i Karlstad tar Karlstad BK emot ÖSKs talanglag ÖSK Ungdom.

Gästerna ÖSK Ungdom överraskade genom att hemma på Behrns relativt enkelt besegra Arboga Södra i seriepremiären. Betyder det att laget är lika starkt som förra året, då man hade så stora problem med arbogalaget? Hemmalaget KBK ansågs före serien av de flesta som favoriter till seriesegern efter en stark fjolårssäsong och ett imponerande rekryteringsarbete under vintern. Men den första vårmatchen måste ha varit en stor besvikelse för värmlänningarna. På Grenadjärvallen kunde man inte bjuda upp till match på allvar mot Rynnnge, som vann med hela 5-0 och därmed också övertog favoritskapet till seriesegern.

Karlstad BK.

Det borde alltså finnas en ordentlig revanchlusta hos Karlstad BK för så dåliga som resultatet mot Rynninge indikerar är de knappast. Tvärtom bör laget vara starkare än i fjol. Visserligen har den tuffe och målfarlige Adis Maglic lämnat för Carlstad United, men bytesbalansen med Karlstads ledande fotbollsförening torde ändå vara ordentligt på plus. Per-Johan Karlsson, den nye tränaren, samt tre spelare har nämligen gått den motsatta vägen under vintern. Från KBK-håll hoppas man att saknaden efter Maglic och Kenneth Sandström (som gått till IFK Ölme) inte skall bli alltför stor. Ny i laget för i år är Viktor Olsson, målspruta från div 4-laget Kungshamns IF för vilka han enligt uppgift gjorde 43 mål. Då var väl knappast alla seriemål, men ändå.

ÖSK Ungdom.

De första vårmatcherna på gräs brukar inte vara någon höjdare för ÖSK Ungdoms del, "bortskämda" som de är med de ideala planförhållandena på Behrn Arena. Vi får se hur man klarar det den här gången. Motståndarna fick en egen konstgräsplan klar förra året och har tränat på plast över vintern, så skillnaden kanske inte blir så stor trots allt. Från ÖSKs sida fortsätter man med i stort sett samma lag som i den första omgången besegrade Arboga Södra med 2-0. Det brasilianska nyförvärvet Matheus Carvalho är inte spelklar än utan får vänta ytterligare en vecka på sin debut för ÖSK Ungdom.

Nominerad trupp:

Anders Axelsson (mv), Daniel Björnkvist, Johan Bolin, Adam Botvidsson, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Jonas Nilsson, Moses Reed, Jonathan Ring, Sebastian Scharnke, Andreas Ståhl

Karlstad BK - ÖSK Ungdom

Våxnäs IP, 25 april kl. 15:00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908