Talangtruppen: Delad poäng i Sunne

Tränarna i både ÖSK Ungdom och IFK Sunne hade anledning att vara på samma gång nöjda och missnöjda med den poängskörd man fick med sig från söndagseftermiddagens match på Kolsvik i Sunne.

Det är inte så ofta som Lasse Zetterlund inte vet på vilket omdömesben han skall stå efter matchen. Efter ÖSKs andra bortamatch denna säsong var han nog rätt besviken över att inte få med sig en trepoängare hem till Örebro. Men, erkände han bredvilligt, vi hade faktiskt en hel del tur också.

Inspirerat målvaktsspel.

Om det var tur eller Peter Rosendahls inspirerade målvaktsspel vill jag låta vara osagt. Det var hur som helst Peters agerande som levande mur som höll ÖSK kvar i matchen under den första halvleken, som dominerades både spel- och chansmässigt av ett piggt och välspelande hemmlag. Men det var ÖSK som gick till pausvilan i ledning efter det att Edvin Möller placerat en hård boll i Sunnemålvaktens högra kryss. Edvins kanonskott föregicks av en fin framspelning av Boris Lumbana som hittade fram till en rätt fri Edvin ungefär i höjd med straffområdesgränsen. Edvin var på bra skyttehumör denna eftermiddag och Sunnes duktige målvakt Peter Eriksson hade ytterligare några pärlor att ta hand om, skott som dock kom på räddningsbart avstånd.

På gränsen till utvisning.

I ÖSK-målet höll Peter Rosendahl som sagt ställningarna även om det 10 minuter in i den andra halvleken såg ut som om han skulle få lov att lämna planen. Ett bollgrepp utanför straffområdesgränsen bedöms mycket välvilligt av matchdomaren, som nöjer sig med att utdöma frispark och ett gult kort för Peter. Uppenbarligen ansåg han att situationen inte skulle klassas som målchans. Jag tror inte så många hade protesterat om det hade blivit ett rött kort vid det tillfället. Protesterade rätt så livligt gjorde man från Sunnehåll.

Peter Rosendahl blev ytterligare en gång ofrivilligt huvudfigur efter det att han medverkat vid Sunnes kvitteringsmål. Ett hårt och lågt inlägg strax över marknivå av Sunnes Carl Nyström skopar han upp helt enligt instruktionsboken. Men när han sedan skall resa sig upp för att sätta igång spelet snabbt, så slinter stödjebenet och bollen far iväg. Som så ofta i lägen som detta hittar den försmädligt vägen över mållinjen. Tufft för Peter som så långt hade varit matchens lirare.

Slutforcering.

Sunne hann dock inte dra nytta av den energi ett kvitteringsmål skapar speciellt länge. Fem minuter senare får Adam Botvidsson och "hans back" var sitt gula kort för inbördes gruff. Adam får en notering i domarens anteckningsblock, medan hans motståndare som redan tidigare hamnat där efter en hockeytackling på Adam får lämna plan och match.

Med en man mer på planen tar ÖSK helt över spelet och pressar ordentligt under de resterande 20 ordinarie och 5 tilläggsminuterna. Det är bud på mål vid flera tillfällen. Närmast är Johan Bolin som avslutar en dubbelchans med ett skott i stolpen. Det oavgjorda resultatet står sig dock matchen ut och tränarna såg båda rätt konfunderade ut efter domarens slutsignal.

Obesegrade på gräs.

I ÖSK, där man efter två omgångar fortfarande är obesegrade på gräs (förmodligen något slags tangerat rekord), så kämpade man på bra. Den rätt högt spelande backlinjen fick vid flera tillfällen i första halvlek se sig över- eller igenomspelad - situationer vilka dock reddes upp av Peter Rosendahl. Daniel Björnqvist gör aldrig en dålig match och Gustav Källberg som tog över efter utbytte Moses Reed i andra halvlek gjorde en helgjuten insats på en position, som fortfarande är rätt ny och ovan för honom.

På mittfältet kämpade Sebastian Scharnke på bra så länge som orken räckte, medan hans centrala mittfältskollega nog behöver ytterligare några matcher för att komma upp i rätt matchtempo. Några riktigt tunga skott fick Matheus dock till även denna gång. Ett av dem höll på att ta Sunnes målvakt med sig in i målet. Adam Botvidsson virvlade på som vi är vana att se honom. När hans försvarare blivit bortgjord tillräckigt många gånger blev resultatet som sagt en utvisning. I anfallet såg Edvin Möller riktigt skarp ut och tilldelades också priset som ÖSKs bästa spelare av en hemmajury.

Peter Rosendahl i ÖSK-målet var nog planens dominerande spelare genom sina räddningar,  men hans handpåläggning utanför boxen och den infumlade kvitteringsbollen drar tyvärr ner hans betyg en hel del. Hans kollega i Sunnemålet fick för övrigt priset som sitt lags bäste spelare.

Matchfakta: IFK Sunne - ÖSK Ungdom 1-1 (0-1)

20. 0-1 Edvin Möller

67. 1-1 Carl Nyström

Publik: 238

Varningar ÖSK:

Moses Reed, våldsam tackling

Peter Rosendahl, hands

Adam Botvidsson, internt gruff

Viktor Lindqvist, opolerad kapning

IFK Sunne noterades för 6 varningar

Laguppställning (1 halvlek):

Målvakt: Peter Rosendahl

Backar: Gustav Källberg, Johan Bolin, Moses Reed (46), Simon Karlsson

Mittfält: Daniel Björnqvist, Matheus Carvalho, Sebastian Scharnke, Adam Botvidson

Anfall: Edvin Möller, Boris Lumbana

Laguppställning (2 halvlek):

Målvakt: Peter Rosendahl

Backar: Daniel Björnqvist , Johan Bolin, Gustav Källberg, Simon Karlsson

Mittfält:Boris Lumbana, Matheus Carvalho, Sebastian Scharnke (73), Adam Botvidson

Anfall: Edvin Möller, Christopher Kihlgård

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Axel By, Christopher Kihlgård (46), Viktor Lindqvist(73), Jonathan Ring

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908