Oavgjort för ÖSK i vattenpolomatch

Cypern måndag, ÖSK:s träningsläger

ÖSK spelade 1-1 (1-0) mot Örgryte i den sista matchen på träningslägret här på Cypern. Det blev en match utan större värde. Regnet vräkte ner före och under matchen och vattnet stannade kvar på den hårda planen. Andra halvlek liknade mera vattenpolo än fotboll.

Om den första träningsmatchen mot Hammarby bjöd på en hel del kreativt och lovande ÖSK- spel så blev denna match mera en parodi på fotboll. Bollen tvärstannade i vattensamlingarna, passningsspelet blev omöjligt och snedsparkar och slumpträffar dominerade.

I första halvlek var vattendjupet något mindre och då tog ÖSK initiativet och gjorde också 1-0 genom Samuel Wowoah, som sprang sig fri på vänsterkanten och sköt förbi Örgryte-målvakten Nathan Coe. ÖSK skapade ytterligare några chanser och höll försvarsspelet väl uppe i den första halvleken.

I den andra halvleken tog Örgryte över i medvinden och 1-1 kom efter en kvart när ÖSK-försvaret misslyckades med att skyffla undan bollen i vattenmassorna. Att sätta betyg på spel och spelare i denna plaskmatch är inte meningsfullt. Det blev tyvärr en match utan större värde, även om tränaren Sixten Boström tyckte att man gjorde en godkänd första halvlek med tanke på omständigheterna.

Magnus Wikström tvingades utgå i första halvlek efter en smäll mot huvudet. Bertin Ze Ndilla ersatte. I andra halvlek bytte först  Marcus Astvald och Per Johansson av Nordin Gerzic och Eric Bassombeng och något senare bytte Emra Tahirovic med Tommy Wirtanen, som nu är återställd från sin lårskada.

I Örgryte spelade Marcus Allbäck hela matchen. Han oroade en del men led förstås lika mycket av den vattensjuka planen som alla andra lirare. Dessutom hade Bertin Ze god koll på honom.

En lite trist regnavslutning på ett i övrigt mycket lyckat träningsläger.