Säsongens första förlust ett faktum

Strålande sol, över 8000 på läktarna och ett ÖSK som inlett säsongen med två raka segrar. Det var upplagt för fest på Behrn Arena men den kom av sig då ett effektivt Gefle, anförda av en lysande Jonas Lantto, kunde vinna med 3-2 på Behrn Arena.

Redan i inledningen av matchen syntes det att Gefle skulle göra livet surt för ÖSK. Man låg tätt i markeringarna, stängde ytor och försvarade sig väldigt framgångsrikt och de svartvita hade svårt att skapa lägen framför Mattias Hugosson i Geflekassen. Nu hade visserligen inte heller gästerna något att komma med i offensiv väg och den första halvleken spelades mest av. ÖSK hade bollinnehavet (65-35) men det var mycket statiskt rullande i backlinjen och på det vinner man naturligtvis inga matcher. Under slutkvarten visade man dock några fina offensiva intentioner då Valdet Rama kom loss på kanten men varken han själv, eller Kushtrim Lushtaku, lyckades få sina avslut på mål. I stället var det nära ett Geflemål precis innan pausvilan då Patrik Haginge styrde en frispark i egen stolpe. En viktig touch av Patrik då den framrusande Gefleanfallaren hade haft tom kasse om inte ÖSK-försvararen fått undan bollen.

Till den andra halvleken trampade hemmaspelarna igång och satte Gefle under press. När så Andreas Haddad, på hockeymanér, styrde in ett skott av Kushtrim Lushtaku och på så sätt öppnade målkontot i matchen förväntade sig hemmapubliken att ÖSK skulle komma igång ordentligt. Men en snabb kvittering av Dragan Kapcevic, som snyggt vände bort Michael Almebäck, gjorde att vi åter var vid status quo och ÖSK fick återigen jaga ett ledningsmål. Alejandro Bedoya gav också ÖSK målmässigt överläge igen då han dök upp i straffområdet och en nedtagning och ett snabbt skott senare var ledningen återtagen. Gefle lät sig dock inte nedslås och via två kontringar på högerkanten kunde man både kvittera och ta ledningen. Bägge gångerna var Jonas Lantto sista Gefleit på bollen. ÖSK-spelarna tycktes närmast chockade efter de två målen för gästena och någon riktig kvitteringsjakt blev det aldrig tal om. Gefle lät klockan göra jobbet och spelade av matchen och vann, det skall nog ärligt sägas, inte helt orättvist.

En förlust på hemmaplan är naturligtvis aldrig bra men det finns dessbättre chans till snabb revansch. Redan på torsdag är det bortamatch mot Häcken och läge att visa att vi hör hemma i toppen. I måndagskvällens match var det svårt att hitta ljusglimtar men Alejandro Bedoya, publiksiffran och det fina vädret uppmärksammar underteckand gärna lite extra.

ÖSK - Gefle 2-3