Motståndarkollen: "Två obesgrade topplag som drabbar samman i kväll"

Förstora bilden

Förra säsongen var Gefle rejält illa ute och de krävdes en bragdartad seger borta mot Göteborg i sista omgången och ett nervkittlande kvalspel mot GIF Sundsvall innan det stod klart att Gästrikland har en representant i allsvenskan även 2011.

Denna säsong har Gefle dock inlett starkt och man har plockat fyra poäng under de två inledande omgångarna. I premiären kryssade man i Södertälje mot Syrianska (1-1) och senast slog man, helt rättvist, ett uddlöst Norrköping med 2-0 hemma på konstgräset på Strömvallen. Så det är två obesgrade topplag som drabbar samman i kväll.

Gefle har en stämpel som ett tråklag av många förståsigpåare men i mina ögon är det inte helt rättvist. Det finns många kreativa spelare i laget och med kantspelare som Jonas Lantto och, för oss Örebroare inte helt obekante, James Frempong så känns Gefle alltid sevärt.När man dessutom kryddar anfallsspelet med målfarlige Jakob Orlov och evigt unge Hasse Berggren (målskytt mot Norrköping) så visar det på rejäl spetskompetens i offensiven.

Dessutom går lagets defensiv inte av för hackor med rutinerade Mattias Hugosson, en av allsvenskans bästa burväktare, outtröttlige högerbacken Daniel Bernhardsson och stabile mittbacken Daniel Theorin. Så helt klart blir kvällens uppgift en tuff nöt att knäcka för de svartvita eleganterna. Förra säsongens möten lagen emellan gick dock bägge i ÖSK-favör och förhoppningsvis kan den trenden hålla i sig.

Tre profiler:

7. James Frempong - 22 år - mittfältare

Det går inte att ta ut tre profiler i Gefle utan att nämna James Frempong. Den kvicka och tekniska bollbegåvningen lämnade inför förra säsongen ÖSK för spel i Gefle och efter en del skadebekymmer har sympatiske James fått visa att han, mer än väl, håller för spel på högsta nivå. Ingen ytterback går säker när Frempong är på spelhumör och en inte alltför vågad gissning är att vänsteyttern är lite extra laddad inför kvällens match. De svartvita ytterbackarna är härmed förvarnade.

10. Jakob Orlov - 25 år - anfallare

Skövdekillen Jakob fick bära ett tungt ok då han skulle fylla luckan efter flyktade Alexander Gerndt i Gefles anfall.. Något han lyckades väldigt bra med vilken 9 mål på 26 matcher förra säsongen skvallrar om. Jobbar alltid stenhårt för laget och även om det inte är spektakulärt alla gånger så är Orlov alltid på plats när det luktar målchans. Stark, snabb och svårstoppad.

12. Daniel Bernhardsson - 33 år - försvarare

Gefles pålitlige högerback har inte missat en enda allsvensk match de tre senaste säsongerna. En karaktärsspelare som är oerhört nyttig och sällan göra några misstag. Utgör ett hot på fasta situationer och det han saknar i snabbhet kompenseras av en stor dos rutin och spelförståelse.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908