Här är ÖSK:s nya styrelse

ÖSK Fotbolls styrelsearbete kommer framöver ledas av en ny ordförande. Det står klart efter gårdagens årsmöte där medlemmarna valde en ny styrelse som ska leda klubben i arbetet mot den vision som finns uppsatt.

Inför 80 personer och under ledning av Svenska Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson gick medlemmarna på valberedningens förslag och utsåg en ny styrelse. Carl Pauly valdes till ny ordförande, Mia Spendrup och Urban Hammar valdes in som nya ledamöter och Efwa Nilsson och Jasmin Benca valdes om för en ny mandatperiod. Även Karin Sliwinska, Mats Domberg och Kent Norström kvarstår i styrelsen med ytterligare ett år kvar på sin mandattid.

Det var ett lyckat årsmöte som hölls i Hive’s lokaler med utsikt över Nikolaikyrkan. Karl-Erik Nilsson som är ordförande i Svenska Fotbollsförbundet och vice ordförande i Uefa utsågs till mötesordförande och ledde mötet. Karl-Erik gav under mötet sin bild av nuläget för svensk fotboll och status inför sommarens VM-turnering. Utöver de ordinarie mötespunkterna redogjorde också ÖSK:s vd Simon Åström för klubbens planer det närmaste året och hur man över tid ska växa såväl ekonomiskt som sportsligt.

Engagemanget hos medlemmarna var högt och såväl Karl-Erik Nilsson som Simon Åström fick många frågor under sina anföranden. Mötet avslutades med att Karl-Erik Nilsson symboliskt räckte över ordförandeklubban till den nya ordföranden Carl Pauly.

Efter mötet avtackades Per Gawelin och Björn Åqvist, som varit ordförande och suttit i styrelsen de senaste 12 åren, i och med att de lämnar sina uppdrag i styrelsen.

Här är ÖSK:s nya styrelse:
Carl Pauly (ordförande), Director, Mercuri Urval
Karin Sliwinska, Advokat, Advokatfirman Lindahl
Urban Hammar, Chefsinstruktör, Svenska Fotbollsförbunder
Mia Spendrup, Vd, Loka Brunn, Grythyttans Gästgivargård och Måltidens Hus
Kent Norström, Vd, Nercia Utbildning
Efwa Nilsson, Regionchef, Energiföretagen Sverige
Jasmin Benca, Integrationskoordinator, Örebro Läns Idrottsförbund
Mats Domberg, Styrelseledamot, Melins Fastighetsförvaltning, Asplunds Fastigheter och Finfast

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908