Inför ÖSK - Djurgården med Axel Kjäll

På lördag är det dags för årets första träningsmatch på Behrn Arena. Klockan 13.00 tar vi emot Djurgården. Inför helgens möte fick vi en stund med Axel Kjäll för att stämma av läget inför premiären.

Hur känns det inför årets säsong?
Det känns bra att vi har kommit igång med träningen efter ledigheten. Alltid spännande med en ny säsong och en ny grupp som ska sättas ihop. Vintern har varit ganska tuff mot oss med kyla och snö, vilket lett till att vi har fått justera vår planering. Det har trots allt varit okej utifrån förutsättningarna som varit, men vi ser fram emot varmare väder.

Läget i truppen?
Det ser bra ut med många som tränar. Idag var inte Astrit Ajdarevic med på träningen då han har lite känningar i ett lår, men vi räknar med att han ska vara tillbaka snart. Likaså har Crespo problem med en tå, men det är även det en mindre skada och vi räknar med att han kan träna i slutet av veckan. Om han spelar på lördag får vi vänta och se med hur han svarar på träningen i slutet av veckan.

Känns det bra att möta Djurgården nu i och med att vi möter dem i Allsvenska premiären?
Det blev ju ett sammanträffande eftersom vi hade bokat in den matchen innan spelschemat kom. Vi är nöjda med att möta Djurgården dels eftersom det är ett bra allsvenskt motstånd och dels för att Djurgården brukar locka mycket folk. Ett bra motstånd sportsligt, men även för allt runt omkring. Även kul att vi hinner bjuda hemmapubliken på en match innan träningslägret i Portugal.

Vad kan man säga om årets upplaga av Djurgården?
Djurgården kommer att bli ett bra lag i år igen. Ser man till truppen har de fått behålla stora delar bortsett från någon långtidsskada. De har kommit igång med sin säsong och har redan varit på läger samt haft match mot Shanghai (förlust 2-3) och har därmed en match mer i benen än oss.

Snart bär det iväg till Portugal för träningsläger och Atlantic Cup, hur går tankarna?
Det blir mycket fokus på matcherna eftersom vi har tre matcher på kort tid. Matcherna är det bästa tillfället vi har för att utveckla vårt eget spel. Det blir även mycket fokus på lagbygget och att få ihop gruppen utanför planen. Under lägret lever man väldigt nära varandra och umgås nästan 24 timmar om dygnet och det blir därför perfekt att utnyttja tiden för teambuildning. Ser vi till matcherna mot Kalmar och Århus tror jag att det blir bra matcher. Av tradition brukar danska lag spela på ett speciellt sätt med stort bollinnehav. Kalmars styrkor och svagheter vet vi sedan Allsvenskan. Den tredje matchen vore kul att få ett lag som spelar annorlunda mot vad vi är vana vid. Under lägret kommer alla spelare att få speltid och vi roterar runt på truppen för att få en jämn och bra belastning såhär tidigt på säsongen.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908