Stabil seger mot Assyriska

ÖSK laddade på inför den allsvenska omstarten genom att möta Assyriska i en träningsmatch på lördagen. Assyriska tog ledningen redan efter ett par minuters spel, men innan första halvlek var slut hade ÖSK vänt på steken. 2-1 stod sig också ända till slutsignalen.

Redan i den tredje minuten blev Assyriska-anfallaren Eddie Moussa frispelad och rullade säkert in 1-0 till gästerna.

Hemmalaget kvitterade tio minuter senare, när lagkaptenen Fredrik Nordback styrde in Samuel Wowoahs högerhörna.

Mot slutet av första halvlek var det nära att Assyriska kunde återta ledningen när Moussa sicksackade sig fram mellan något som såg ut som svartvita koner på ÖSK:s planhalva. Avslutet hamnade dock utanför målramen.

Istället kunde ÖSK ta ledningen några minuter senare, när Roni Porokara hölls fast efter en tunnel på Fredrik Samuelsson. Roni slog frisparken snabbt mot bortre stolpen, där en omarkerad Kim Olsen kunde brösta in ledningsmålet.

I andra halvlek tog ÖSK över ganska ordentligt och skapade flera heta målchanser. Porokara var ett ständigt orosmoment för gästerna, och Olsen missade ett par riktigt feta lägen. Fler mål fick den fåtaliga publiken dock inte se.