Talangtruppen: Delad poäng på Grenadjärvallen

Då höstsäsongen startades upp på Grenadjärvallen delade ÖSK Ungdom och Rynninge IK på poängen för andra gången detta år.

När Rynninge och ÖSK inledde höstsäsongen på Grenadjärvallens fantastiskt fina gräsmatta var det hemmalaget som mer eller mindre omgående tog hand om kommandot. Peter Rosendal fick utmärkta tillfällen att på en gång visa vem det var som bestämde i ÖSKs straffområde. ÖSK fick satsa på kontringar och var efter en kvart nära att ta ledningen, då Adam Botvidsson lyckades trassla sig förbi Rynningeförsvaret bara för att se sitt målförsök gå över. Adam tyckte att han blivit förfördelad, men fick inte medhåll från domarhåll.

Det var dock Rynninge som skapade mest och sköt mest och med matchuret på 17 minuter tar laget ledningen. Det är ÖSK-bekantingen Sandro Pavicevic som får bra träff inne i straffområdet och på det skottet är till och med Peter i ÖSK-målet chanslös.

Klassmål av Möller.

Efter målet fortsätter Rynninge sin press medan ÖSK söker blottor i det kanske något orörliga hemmaförsvaret. Efter en dryg halvtimme kan Edvin Möller avancera mot hemmamålet. På något sätt hittar han en väg mellan två hemmaförsvarare och efter att ha avancerat ytterligare några meter böjer han in bollen vid bortre. Ett riktigt klassmål som gav ÖSK en välbehövlig energikick.

Rynninge fortsätter att skapa, men det blir mest hörnor av deras ansträngningar. Hörnor som trots deras erkänt nickstarka spelare blir resultatlösa. Det är främst Johan Bolin och Christopher Kihlgård som ser till att luftkamperna inte resulterar i något baklängesmål.

Precis innan halvtidssignalen går varnas Viktor Lindqvist efter att ha smågruffat med karlslundsförvärvet Daniel Karlsson. Någon hemmamatch mot Kungsör nästa helg blir det således inte för Viktors del eftersom det var hans tredje gula kort för säsongen.

Fortsatt Rynningepress i andra.

Andra halvlek tar i princip vid där den första slutar. Rynninge skapar en hel del farligheter, ÖSKs backlinje sätts tidvis under mycket hård press och Peter Rosendal gör några riktigt svettiga räddningar. Däremellan skjuter eller nickar Rynninges offensiva spelare bollen över eller vid sidan av ÖSKs mål.ÖSK får nästan helt koncentrera sig på försvar och de anfallsförsök laget får till handlar oftast om långbollar mot Edvin Möller med en medsänd förhoppning om att han skall kunna skapa något positivt av dem. Helt utan chanser är dock inte heller de svartvita. Närmast ett ÖSK-mål är Karlslundslånet Kalle Holmberg, som placerar en boll förbi en förstenad hemmamålvakt klockrent i ribbkrysset.I slutminuten är sedan Rynninge ytterst nära att få en sen utdelning på alla sina chanser. Peter Rosendal halvmissar en utboxning och det krävs räddningar av både Johan Bolin och Gustav Källberg med i princip öppet mål bakom ryggen för att säkra det oavgjorda resultatet.

Starkt försvarsspel av ÖSK.

För ÖSK var det i denna match för ovanlighetens skull kampvilja snarare än tekniska färdigheter som präglade lagets insats. Visserligen glimtade de offensiva spelarna och då främst Edvin Möller tidvis till med fina individuella prestationer, men det var backlinje och målvakt, som räddade poängen åt ÖSK mot ett av seriens målfarligaste lag. Johan Bolin och Gustav Källberg hade fullt jobb med att hantera de tyngre och längre hemmaanfallarna. Det var i princip omöjligt att få bollen förbi Peter Rosendal bortsett från Sandros rätt tidiga mål i matchen. Edvin Möllers mål var en soloprestation av högsta klass och han hann som vanligt med att servera sina lagkamrater några riktigt bra passningar. Christopher Kihlgårds huvudspel är en klar tillgång, vilket han visade vid alla de fasta situationer som Rynninge skapade.

Matchfakta

: Rynninge IK - ÖSK Ungdom 1-1 (1-1).

17. 1-0 Sandro Pavicevic

28. 1-1 Edvin Mölle

Publik:

351

Varningar (ÖSK):

Viktor Lindqvist (smågruff)

Edvin Möller (spark bakifrån)

Laguppställning:

Målvakt:

Peter Rosendal

Backar:

Daniel Björnqvist (k), Johan Bolin, Gustav Källberg, Simon Karlsson

Mittfält:

Adam Botvidsson, Boris Lumbana, Viktor Lindqvist (60), Jonathan Ring (40)

Anfall:

Edvin Möller, Christopher Kihlgård

Ersättare:

Nils Carlsson (mv), Axel By, Daniel Delgado, Kalle Holmberg (60), Sebastian Scharnke (40)

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908