Tommy Wirtanen: "Det är alltid surt att förlora"

Förstora bilden

ÖSK förlorade den första träningsmatchen i Turkiet mot FC Chernomorets Odessa med 3-0. Tommy Wirtanen ersatte Patrik Haginge i halvtid.

ÖSKs högerback Tommy Wirtanen fick kliva in i matchern efter halvtidsvilan då han ersattte Patrik Hageinge i gårdagens match mot ukrainska FC Chernomorets Odessa.

- Såhär i efterhand så är det en lite konstig känsla. Klart man är besviken och det kändes ändå som att vi i andra halvlek var det klart bättre laget. Vi har stort bollinnehav. Men vi gör inga mål och de är väldigt effektiva i sin omställning.

Om man bortser från resultatet och tittar på vart ni är som lag just nu. Hur skulle du beskriva det?

- Jag tycker vi är på god väg dit vi vill komma för att få laget att fungera som en enhet och få till ett bra spel. Vi gör mycket bra grejer och det är väldigt bra spelare som kommit in. Svårt att säga exakt vart vi är men spelmässigt tycker jag att det ser bra ut. Men innan allt klickar så är det en bit kvar.

Vad säger du om din egen insats i matchen?

- Har inte så mycket att göra, hade en del boll och fick bra hjälp av Grahn och Berisha. Det kändes helt OK.

Det pratades en del om att det skulle bli ett fysiskt spel nu när vi möter ett ukrainskt lag. Kändes det?

- Det är klart att det smäller lite, det visste vi ju på förhand. Själv var jag aldrig inblandad i nån sådan situation.

Du kanske är för snabb?

- Haha, ja de försökte tackla mig ett par gånger men missade.

På vägen hem från Side där matchen spelades meddelade Sixten Boström att spelarna är lediga på torsdagen. Ett besked Tommy Wirtanen och de alla spelarna uppskattade.

- Fantastiskt. Det blir att avvakta lite grann och se hur vädret blir. Men är det fint väder så blir det nog att sola lite. Till skillnad från Kalle Holmberg och grabbarna så får ju jag färg direkt. Eventuellt blir det att åka in till stan och shoppa lite presenter till dem där hemma. Sen hörde jag att Urban Juneholm ville ha revansch då jag slagit honom två år i rad i tennis, avslutar Tommy Wirtanen.

Det är högst oklart om Tommy verkligen vunnit mot Urban i tennis. Urban satt bredvid och skrattade när Tommy kom med det sista påståendet.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908