Tomer Chencinski:"Jag är nöjd med min egen insats"

Förstora bilden

ÖSK Fotbolls målvakt Tomer Chencinski fick se tre bollar hamna i nätet bakom sig i onsdagens match mot ukrainska FC Chernomorets Odessa. Efter matchen är Tomer ändå nöjd med sin insats i matchen.

- Jag är nöjd med min egen insats i matchen. Jag kände mig trygg i spelet med mina fötter och tycker att jag gjorde mitt bästa i att hjälpa laget. Det enda som är lite surt är nog deras 2-0 mål. Bollen wobblade i luften och det var svårt att ta den och det är ett sånt skott som den spelaren inte gör om om han får tio chanser på sig. Det var ett lyckoskott, men ett mål är ett mål.

Matchen var tuff och i slutet av matchen satsade en av deras spelare hårt och kom in sent på Tomer som fick en smäll på ena låret och på hakan.

- Tittar man på de östeuropeiska lagen så spelar de så här tufft och vi var medvetna om det. Det är ingen fara med mig, men jag tycker att det var en oerhört onödig satsning som deras spelare gör. Han har ingen chans att nå bollen och ändå går han in så hårt.

Du har en försvarslinje framför dig som för dig är ny. Hur fungerar det?

- Jag känner mig trygg med min personlighet och jag har enkelt för att kommunicera med alla. Det handlar inte om att komma överens med alla utan om att känna en trygghet i laget. Jag försöker prata med killarna ute på plan och hjälpa dem så mycket jag kan.

Du känns säker med ditt spel med fötterna. Är det något du tränat extra på?

- Jag blev inte målvakt förrän jag var 14-15 år, innan det spelade jag som högerback . Ända sedan jag blev målvakt så har jag känt att det är viktigt att vara bra på fötterna, jag kan användas som som en sista spelare. Jag vill att spelarna ska använda mig i spelet för att skapa ytor åt dom andra.

Vad är dina andra styrkor som målvakt?

- Jag är bra på att kommunicera och styra backlinjen och jag känner mig trygg i mitt målvaktsspel i luften.

Spelarna fick beskedet att man på torsdagen har ledigt så jag passar på att

fråga vad Tomer ska göra under den lediga dagen. Tomer skrattar och svarar.

- Vill du verkligen veta?

Ja, självklart.

- Jag ska till gymmet.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908