En tuff match och förlust mot KIF Örebro

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På denna alla hjärtans dag gick stadens två damelitlag upp mot varandra i en träningsmatch. ÖSK som för dagen var bortalag och spelade i svart mötte rödklädda KIF Örebro på Behrn Arena. Båda lagen kom ut med en hög intensitet och press. Det blev ett flertal hårda dueller i en första halvlek som kan summeras som jämn. Dock var det KIF som hade ett litet större bollinnehav och några fler halvchanser än ÖSK som främst mot slutet av halvleken kunde skapa en del anfall. 0-0 var resultatet i paus. Till den andra halvleken gjorde KIF en hel del byten vilket till en början inte förändrade matchbilden från den första halvleken. Fortsatt jämt och ÖSK utmanade. Det skulle dröja till den 60:e minuten för lika läget att brytas. Dock var det inbytte Inka Sarjanoja som gjorde 1-0 för KIF Örebro. Sen gjorde också ytterligare en inbytt KIF spelare Harnes Håheim 2-0 i den 72:a minuten. Sarjanoja gjorde dessutom 3-0 på frispark i den 77:e minuten, vilket blev slutresultatet.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det finns många positiva delar från den här matchen som vi kan ta med oss. Det finns också delar som vi tar med oss där vi behöver göra saker lite fortare och lära oss av. Men en ganska bra match ändå, såklart alltid surt att förlora men sånt är livet ibland. Jag är väldigt nöjd med att vi lyckas hantera deras bollinnehav, vi kommer upp bra och är där i vår press. Sen när vi väl blir slagna så är vi samlade och jobbar hårt samt uppoffrande i vårt positionsförsvar. Det är egentligen första matchen vi spelar med fembackslinje och jag är imponerad över hur vi hanterar det. Vi släpper egentligen inte till något i en bra första halvlek.

- Andra börjar vi bra men blir lite lägre och trötta ju längre det går. Vi släpper in tre mål vilket inte är kul men ser man på målen de gör så märks det att de har kvalite i de rollerna. Vi är nöjda att alla i truppen är igång och har fått cirka 60 minuter kontinuerligt matchspel mot tufft motstånd. Vi ligger i en bra fas.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas söndag 25 februari kl. 16:00 då vi möter Lidköpings FK hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 3–0 (0–0)
ÖSK:s målskyttar:
ÖSK:s byten: Wennberg ut - Spångberg in (46'), Nellie Thörngren ut - Alfredsson in (46'), Hurtig ut - Olofsson in (62'), A. Andersson ut - Arlebo in (62'), Hyttinen ut - Nora Thörngren in (62'), E.Andersson ut - C. Karlsson in (62'), Dahlberg ut - E. Karlsson in (73'), Stråle ut - Eklund in (73').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg
21. Olivia Stråle
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
24. Selma Rajakangas
6. Agnes Andersson (K)
17. Alva Hyttinen
5. Ida Henriksson
– – – – – – – – – –
9. Emilia Andersson
23. Jonna Dahlberg
14. Izabella Hurtig

Ersättare:
2. Klara Spångberg
3. Josefine Eklund
7. Nora Thörngren
11. Cornelia Karlsson
16. Grace Wallin
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
22. Emelie Alfredsson
25. Ellen Karlsson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908