Julbesök på Lekaterapin tillsammanes med E.ON

Varje år gör vi tillsammans med vår samarbetspartner E.ON besök på lekterapin vid Universitetssjukhuset i Örebro. Under besöket träffade spelare från både herr- och damlaget barnen som vistas på sjukhusets barnklinik för att leka, spela spel, fika, umgås och dela ut julklappar.

Lekterapin är en specialpedagogisk verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar som vistas på sjukhuset. Verksamheten är ett komplement till förskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg samt en viktig plats där barnen kan hämta kraft, koppla av och bearbeta sina upplevelser. På Lekterapin arbetar man också med förberedelse och delaktighet i vården.

– När vi kommer till lekterapin och träffar barnen ser man att de blir väldigt glada och det känns fint att kunna göra något roligt för dem, särskilt nu runt jul. Alla som vistas där går igenom olika saker och då är det jättebra att lekterapin finns och att personalen som arbetar där gör ett så fantastiskt jobb för barnen, säger Niclas Bergmark.

Julbesöket är en del av ÖSK:s långa samarbete med lekterapin som även inkluderar andra aktiviteter under året där fotbollsintresserade barn och ungdomar som är i behov av sjukvård kan få besöka ÖSK:s träningar och matcher för att träffa sina idoler och förhoppningsvis få en rolig och minnesvärd upplevelse. Samarbetet är alltid väldigt uppskattat från både E.ON, ÖSK:s spelare och personal samt de barn och ungdomar som vistas på sjukhuset.

ÖSK vill rikta ett stort tack till lekterapin på USÖ för att vi fick komma och besöka er samt E.ON som är med och möjliggör detta initiativ.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908