Storseger mot Rynninge

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På fredagskvällen var det dags för derby på Grönpepparparkens IP när Rynninge gästade serieledande ÖSK. Efter kvarten spelade var det också ÖSK som tog ledningen genom Sara Sandberg. Sandberg var långt ifrån klar där och när första halvlek var slut hade hon gjort fyra mål. I den andra satte hon även sitt femte mål. Dessutom lyckades Olivia Puhls och Ebba Mannfolk göra varsitt mål och slutresultatet skrevs till 7-0. En stabil insats från start till mål gör att ÖSK inkasserar tre poäng och behåller serieledningen.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det är en match där vi är bra över 94 minuter. Vi hittar vårt spel från start och har tålamod. Precis som vi jobbat med de senaste veckorna så rullar vi bollen, hittar ut i yttre korridoren och skapar lägen därifrån. Sedan har vi Sara som är i en otrolig form. Det gör det lätt för oss som lag att ha någon som henne just nu. Helt underbart.

– Idag är inställningen jättebra. Det är inte lätt att hantera en match när man leder med 4-0 i paus. Spelarna som kommer in, gör det med rätt inställning. Vi gör det bra över 94 minuter och det är väldigt starkt av tjejerna.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 25 september hemma på Grönpepparparkens IP mot Sävedalen.

Statistik
Resultat: 7-0 (4-0)
Målskyttar ÖSK: Sara Sandberg (15', 27', 34', 37', 71'), Olivia Puhls (58') och Ebba Mannfolk (68').
Byten ÖSK: Ebba Lundqvist ut - Elin Sjösten in (63'), Hanna Göthberg ut - Michaela Törnquist in (63'), Isabelle Fredriksson ut - Ebba Mannfolk in (63'), Sara Sandberg ut - Ida Zetterman in (72'), Olivia Puhls ut - Alicia Wood in (72').

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Ebba Lundqvist - Caroline Zandén - Hanna Göthberg
Maja Fredriksson - Agnes Andersson - Elsa Pelgander - Filippa Sätterström Johansson - Olivia Puhls
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908