Inför ÖSK-Forward

Förstora bilden

Ikväll klockan 17.30 möter ÖSK Forward i en sista träningsmatch innan den allsvenska premiären. Fri entré.

– BK Forward är ett bra lag som på allvar kommer konkurrera om en plats i Superettan, säger Lars Mosander.

Ni kommer från en 2-2 match mot Elfsborg. Vad har du att säga om den matchen?

- Vi visste att det var en svår match och vi visste också att de kommer ha ganska mycket boll. Därför gick vi in i matchen för att vara kompakta och värdera noggrant var och när sätter vi in press och när faller vi tillbaka. Vi är nöjda med resultatet men vi är inte så nöjda med spelet, vi hade svårt att i början få igång ett eget spel. Mycket beroende på ovana, planen var våt och bollen gick snabbt. Nu har vi kört med bevattning av plan.

Genrep mot BK Forward ikväll. Vad är det viktigaste i en sådan här match?

-På grund av skador och att spelare kommit in sent så har vi vissa saker i både försvar och anfallsspel som vi vill titta på idag.

Haddad, Anttonen, Bamberg och Berisha saknas i kvällens match.

Hur känns det med truppen i dagsläget?

- Vi har haft bra energi i truppen, träningarna har ända sedan i november sett riktigt bra ut. Sedan har vi haft ett ”normalt” antal skador på försäsongen. Det som ställde till det lite var den här influensan som tagit på de flesta i truppen. De spelare som var sjuka var inte sjuka mer än ett par dagar men återhämtningen efteråt tar lite längre tid.

Vad vet du om Forward?

- Jag var och tittade när de mötte Brage och den matchen gjorde de riktigt bra. De har bra spelare med rutin från allsvenskan. Forward är ett bra lag och det skulle överraska mig mycket om de inte är med i toppstriden i år.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908