Kushtrim Lushtaku tvåmålsskytt när ÖSK vann

Förstora bilden

ÖSK Fotbolls U21 lag besegrade ikväll Åtvidabergs FF i premiären av U21 serien. Matchen slutade 2-4 och Kushtrim Lushtaku noterades för två av målen.

ÖSK vann bortamatchen mot Åtvidabergs FF med 4-2 då ÖSK spelade första matchen i Folksam U21 Mellersta. Dom svartvita dominerade större delen av matchen och tränaren Albert Bunjaki var mycket nöjd efter matchen.

- Det är flera spelare som var bra idag, jag skulle kunna räkna upp en lång lista men jag vill istället lyfta fram laget idag och på det sättet vi genomförde matchen. Bra positionsspel som gav bra offensiva omställningsmöjligheter.

ÖSK skapade flera lägen och dominerade matchen de första 60 minuterna med fantastiskt positionsspel och snabba omställningar. Och i den 43:e minuten kommer första målet efter just en snabb omställning. Kushtrim Lushtaku vänder upp och har flera alternativ att spela bollen i djupled. Kushtrim slår en fin yttersida och frispelar Simon Leonidsson som inte gör något misstag.

Bara 7 minuter senare bryter Kushrim ett uppspel från Åtvidabergs försvaret och får då ett läge som han förvaltar ypperligt, 0-2 är ett faktum.

Det dröjer bara ytterligare 6 minuter innan Kushtrim utökar ÖSKs ledning till 0-3.

- Det är matchens delikatess. Vi får en frispark 30-35 meter från mål och det känns som det är lite för långt, men Kushtrim knorrar in den mycket fint, säger Albert Bunjaki.

Åtvidaberg gör sedan 1-3 och 2-3 i matchens 70:e och 73:e minut.

- Vi förlorar bollen i fel läge och tappar koncentrationen i det här läget av matchen, säger Albert Bunjaki.

Men ÖSK håller undan och i den 82:a matchminuten hittar Lukman Murad ut till Miralem Malic som vackert spelar in till Ahmed Yasin som enkelt lägger in matchens sista mål och fastställer därmed resultatet till 2-4.

- Heder till killarna som inte viker ner sig utan satsar för fullt framåt och fullföljer sina löpningar, säger Albert Bunjaki.

Noterbart är att Åtvidabergs FF inte hade något skott på mål förrän i den 60:e minuten.

Nästa match för ÖSKs U21 lag är den 3 april då man möter IFK Göteborg på Behrn Arena.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908