Åtvidabergs tränare är förväntansfull och optimistisk

Efter en mycket lång tid i exil är klassiska Åtvidabergs FF åter allsvenskt. Örebro SK står som premiärmotståndare och lagets tränare, Daniel Wiklund, är optimistiskt och förväntansfull inför mötet på Behrn Arena.

- Det känns enormt efterlängtat med allsvenskan, det var 28 år sedan sist för klubben, säger tränare Wiklund.

Åtvidabergs FF är tillbaka i finrummet efter många års allsvensk frånvaro . Hur bra är ni?

- Bra fråga. Rent allsvenskt vet inte ännu var vi står ännu men vi hoppas definitivt att vi kan vara med och kämpa uppåt bland platserna, absolut.

Klubben har något som du saknar, allsvenskt rutin. Hur ser du på det?

- Klubben har en enorm allsvensk rutin, men då pratar vi gammal rutin. Vi behöver ju inte uppfinna hjulet en gång till, utan vi arbetar med dels gamla saker men också med mycket nya idéer. Det känns som vi har en bra mix.

Vad är klubbens målsättning inför säsongen?

- Att vi ska spela allsvensk fotboll även 2011.

Er försäsong då, vad säger du om den?

- Upp och ned, vi har blandat och gett – både spelmässigt och resultatmässigt. Vi har hittills inte fått in en fullträff i en match där vi känt att vi har fått ut maximalt av gruppen. Det har funnits sekvenser där vi har spelat bra och sedan har det funnits sekvenser som sett uselt ut emellanåt också. Det finns orsaker det till det, bland annat vart vi har befunnit oss rent träningsmässigt och sådana saker.

Ni har inte förstärkt truppen nämnvärt, varför?

- Vi har förstärkt truppen med tre spelare. Det du menar med nämnvärt är att vi inte köpt något känt namn, det är inte samma sak som att vi inte förstärkt truppen nämnvärt. Vi har förstärkt med en forward, en mittfältare och en målvakt, där har vi behövt spelare. Även fast vi spelar i allsvenskan vill vi kunna flytta upp våra yngre, duktiga spelare underifrån.

Vem blir nyckelspelare i ÅFF?

- ”Fimpen”, målvakten, helt klart. Sedan har vi egentligen hela laget som är en nyckel. Vi kan inte ha spelare som går och har en dålig dag på jobbet, det kommer inte att fungera hos oss. Det gäller att förstå hur hårt vi måste arbeta. Förra året hade vi inga enkla matcher i superettan och inte nu heller. Vi får kämpa för våra poäng – vartenda en.

Örebro SK i premiären, hur går tankarna?

- För det första är det är enormt kul att få möta ÖSK i första matchen, det måste jag säga. Att få spela i premiären mot ÖSK är otroligt, det kommer bli en väldigt rolig match. Ingen av lagen kommer att vara särskilt stängda, det kommer nog att bli en ganska rolig fotboll.

Vad tror du om ÖSK:s chanser i år?

- Jag tror definitivt att ÖSK är med bland överraskningslagen, det visade de redan förra året. Fortsätter de att arbeta som de har gjort i lugn och ro så finns det inget som talar emot det.

Lycka till i år och varmt välkomna till Behrn Arena!

- Det ska bli kul, tack så mycket!

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908