Tre härliga poäng på Råsunda

ÖSK begav sig till Råsunda för möte mot regerande mästarna AIK.

AIK som de tre senaste matcherna bara fått med sig två poäng var pressat att vinna inför hemmapubliken på Råsunda. ÖSK vann matchen med 1-0 efter mål av Kim Olsen i den 24:e minuten, fint framspelad av Marcus Astvald.

Den spännande och roliga matchen med ÖSK ögon tittade jag tillsammans med över 200 fans på Ó Learys i Örebro och stämningen samt applåderna ökade ju längre matchen led mot sitt slut.

AIK gick ut hårt och hade som mål att punktera matchen tidigt. Redan i 2:a minuten fick vi pusta ut när Flavio missade en ”bredsidesvolley” från nära håll. AIK tryckte på ganska bra de första tio minuterna utan att få utdelning. ÖSK jämnade ut spelet efterhand och spelarna visade på stor rörlighet samt tuffhet i närkamperna. I den 22 minuten drog ÖSK upp ett vackert anfall i högt tempo och bollen hamnade på högerkanten framför fötterna till Markus Astvald som fick till ett fint inlägg innan kortlinjen i hög bana mot Kim Olsen. Kim visade skärpa och styrka i luften inne i boxen. I kamp med två AIK försvare lyckades han nicka bollen otagbart till höger om målvakten. Vem kunde tro att 0-1 målet blev helt matchavgörande. Michael Al-mebäck fick utgå redan efter ca.30 minuter och Fredrik Nordback tog över mittbacksplatsen och Magnus Kihlberg gick in och tog plats på den defensiva mittfältsplatsen. Båda spelarna skötte sina uppdrag med bravur. Magnus K visade många prov på sin styrka som ”Sveriges bästa glidtacklare” och vann boll flera gånger. Hela ÖSK fick extra energi och kraft efter led-ningsmålet samtidigt som AIK tappade lite rytm. AIK kom igen och provade olika formatio-ner under resten av matchen utan att få till några riktigt farliga chanser. ÖSK radade upp flera fina anfall där skärpan i avsluten inte fanns där fullt ut. ÖSK spelade som ett lag och krigade mycket hårt hela matchen med ett stigande självförtroende. På mitten stred planens bästa spelare Norin Gerzic och han var glödhet som tyvärr resulterade i två gula kort. Nu får han stå över mot GAIS. AIK hade lite mer boll mot slutet men min känsla var nog att ÖSK hade ganska bra kontroll över läget. På slutet kom Paulinho in och han visade prov på rutin och kyla när han lyckades frysa bollen några minuter av stopptiden ute vid deras hörnflagga och ett par hörnor.

Vild glädje utbröt bland fansen på Ó Learys och på Råsunda när domaren blåste i pipan för slutsignalen. Vilken härlig och viktig lagseger för ÖSK och nu gäller det att ta med sig det positiva till måndagens hemmamatch mot GAIS.