Inför bortamatchen mot Landskrona BoIS

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

Efter tisdagens derbyseger är det redan i morgon dags för en ny match i Superettan. Vi möter Landskrona BoIS på bortaplan klockan 13:00.

Truppen:
1. Malte Påhlsson
2. Tobias Bjørnstad
3. Oskar Käck
4. Erik McCue
5. Jesper Modig
7. Elias Barsoum
8. Mohammed Saeid
9. Peter Gwargis
11. Samuel Kroon
12. Theodor Hansemon
13. Daniel Strindholm
14. Hamse Shagaxle
15. Niclas Bergmark
17. Kalle Holmberg
20. Charlie Swartling
22. Lucas Shlimon
24. Wessam Dukhan
28. Adam Bark

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning är:
Linus Alperud (skadad)
Victor Backman (skadad)
Sebastian Crona (skadad)
Valgeir Valgeirsson (avstängd)

Huvudtränare Christian Järdler:
- Vi haft bra energi i veckan och mår så klart bra som grupp. Vi åker ned med bra självförtroende till en av de svåraste matcherna i serien. Vi har pratat mycket under veckan om att lämna derbyt bakom oss. Det var jättebra gjort men nu behöver vi blicka fram mot nästa uppgift. Vi tränade ett lättare pass i onsdags, var lediga i torsdags och har sedan gjort två pass på Trängens IP för att förbereda oss för en match på gräs. Passen har varit lite kortare än vanligt för att det är så pass lite tid mellan de här matcherna.

– Landskrona har fått en kanonstart. De är ett spelskickligt lag som gärna har bollen och vill anfalla genom att få motståndaren ur position och spela sig genom. Ganska olikt det laget vi mötte i tisdags. Jag förväntar mig en matchbild där Landskrona kanske äger lite mer boll än vi gör och de kommer säkert vilja bjuda på stort bollinnehav på sin hemmaplan. Vi vill vara tighta i vårt försvarsspel, kompakta som lag och när vi sedan vinner bollen vill vi självklart också bedriva anfallsfotboll.

Om Landskrona BoIS
Serieledande Landskrona BoIS slutade ifjol på sjunde plats och har inlett denna säsong starkt. På de sju inledande matcherna har man endast tappat poäng och kryssat mot Brage och Skövde. Resterande matcher har BoIS vunnit. Bäste målskytt är Fredrik Ihler som är hela seriens skytteligaledare med sina sex mål. Bakom honom finns ÖSK:s Kalle Holmberg på fem gjorda mål.

Förra året vann ÖSK och Landskrona varsin match mot varandra. Det slutade 3-2 på Landskrona IP och 4-0 på Behrn Arena.

Matchen sänds på Discovery+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908