Peder Ståhl: ”Vi spelar riktigt bra första 25”

ÖSK U21 besegrade på tidagen GAIS med 3-2. Peder Ståhl är nöjd med matchen och lagets insats.

- Det var en match med lite olika ansikten. Vi möter ett ungt GAIS där vi i första halvlek spelar riktigt bra fotboll de första 25 minuterna. Snabbt passningsspel, fina inlägg och bra spelvändningar, vi gör det riktigt bra. Sen har vi en period i mitten av första där vi tappar positionerna, främst på mittfältet.

ÖSK går till pausvila med ledning 1-0, siffror som kunde varit mycket högre. Laget skapar många fina chanser som man inte riktigt lyckas förvalta.

- Eidur har bland annat ett skott i ribban. Han följer med upp i ett anfall och får på en riktigt fin träff där bollen går i ribban. Ett riktigt kanonskott.

I andra halvlek gör ÖSK 2-0 och sedan följer en tuff period och kommer inte riktigt igång med sitt spel.

- Vi är lite för korta i vårt passningsspel och GAIS växer lite grann. GAIS reducerar och kvitterar innan vi reser oss och kommer tillbaka sista 20 minuterna.

- Just det här med att vi odlar ett bra passningsspel stora delar av matchen var spännande att se.

I slutet slår Miralem Malic in segermålet som betyder 3-2 seger för ÖSK.

Det har blivit två bortasegrar och en hemmaförlust hittills för ÖSK U21. Hur kommer det sig?

- I den här serien vill man såklart vinna matcher men det handlar främst om att utveckla spelare samtidigt som A-lagsspelare kan få en bra matchmiljö. Det är viktigt att det då är kvalité i dom här matcherna och det tycker jag att det har varit i alla tre som vi spelat hittills. Det har varit positivt med U21 serien från Svenska Fotbollsförbundet och att man från dom andra lagen försöker matcha bra motstånd.

Nästa match för ÖSK U21 är på Behrn Arena tisdag 24 april då man tar emot IFK Norrköping.

U21 laget spelar nästan alltid match dagen eller dagarna efter att A-truppen spelat allsvensk match. Hur fungerar upplägget?

- Det är ju så att vi får anpassa U21-laget efter A-laget. Då hinner vi ju se vilka som eventuellt skulle kunna vara aktuella för vår match. Hittills så har det fungerat väldigt bra och vi är ju beroende av det då U21-truppen inte är så stor.

Hur fungerar det att förbereda sig inför match när ni inte riktigt vet vilka spelare ni kommer få låna in från A-truppen?

- Det är ju lite det som är tjusningen av uppläget. Man får lära sig att anpassa sig och det blir ju lite speciella förberedelser. Man hinner inte samträna något och det är ju också en utmaning för spelarna. Det är utvecklande att man får ta sitt eget ansvar i en grupp och ändå göra det för laget. Även för dom spelarna som kommer ner från A-truppen är det utvecklande, viktigt att de visar bra attityd och hjälper till att skola de yngre. Samtidigt som de måste göra bra resultat för att ta en plats i A-laget.

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908