Lumbana efter den allsvenska debuten

Förstora bilden

Boris Lumbana gjorde allsvensk debut i måndagens premiär mot Åtvidabergs FF. -Vi förtjänade helt klart ett sista mål i slutet, säger en besviken Boris Lumbana.

ÖSK förlorade matchen mot Åtvidaberg med 3-4 efter en mycket märklig första halvlek. Boris Lumbana gjorde allsvensk debut och spelade hela matchen.

- Det var en väldigt konstig match. Vi sover helt och hållet i början, vi försöker att röra oss och rulla boll men vi blir för stillastående. Det var tufft i början.

Vad säger du om din egen insats idag med allsvensk debut och allt vad det innebär?

- Det är klart att det kunde gått bättre, man vill alltid göra bättre ifrån sig. Men jag tycker ändå att vi i andra halvlek vaknar och får fart på spelet och börjar rulla boll. Andra halvlek gör vi helt klart mycket bättre.

En kvittering är inte så lång borta?

- Jag tycker helt klart att vi förtjänar en kvittering. Alla jobbar stenhårt och löåer och rullar runt. Vi förtjänade helt klart ett sista mål i slutet.

Boris Lumbana har under åren spelat på flera olika positioner men verkar nu hittat platsen som mittback.

- Jag tycker det känns bra och jag lär mig mer och mer. Att få spela bredvid Magnus Wikström är stort, han lär mig små tips hela tiden.

Du känns trygg med bollen.

- Jo, det kommer säkert av att jag som du sa, har spelat på flera positioner tidigare. Jag känner mig trygg i spelet med boll det handlar om att lära sig att hitta rätt i positionerna nu.

Du hittade Astvald med ett par fina crossbollar i första halvlek.

- Jag kände att vi behövde komma iväg lite, vi rullade lite för mycket på mitten och kom ingen vart. Det var läge att försöka komma ner bakom dem. Det är bra om vi kan börja ta lite djupledslöpningar.

Det blev en ganska sur förlust med tanke på att ÖSK förtjänade en kvittering i andra. Hur skakar man av sig en sådan förlust  och går vidare?

- Det är väl bara att titta framåt och köra på stenhårt på träningarna nu i veckan. Jag vet att vi har det som gäller och jag tror också att vi bevisade det i andra halvlek. Vi kan spela fotboll, det är bara att vi måste visa det från första minuten. Jag tror starkt på det vi har.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908