Inför ÖSK - Helsingborgs IF

Förstora bilden

Helsingborgs IF vann förra året allt som går att vinna. Allsvenskan, Svenska Cupen och innan 2012 års allsvenska serie startade så såg skånelaget till att plocka hem även Supercupen.

Det blir ett tufft år för Conny Carlsson och hans mannar om man ska leva upp till det fantastiska året som laget har bakom sig.

Under säsongen 2011 tappade klubben många viktiga spelare som Marcus Lantz, Alexander Gerndt, Peter Larsson, Rasmus Jönsson och Marcus Nilsson. Trots att spelarna försvann under den pågående säsongen så ångade skånelaget på och stod som rättvisa segrare när 30 omgångar var spelade i oktober förra året. Inför den här säsongen tappade man ytterligare spelare när bland annat följande spelare försvann; Markus Holgersson (NY Red Bulls), Simon Thern (Malmö FF), Hannu Patronen (Sogndal), Oscar Berglund (GIF Sundsvall).

Håll ögonen på nyförvärvet Alfred Finnbogason

som har gjort 2 mål på två matcher för skåningarna.

I skrivande stund ligger Helsingborgs IF på en 7:e plats med en fölust och en vinst i bagaget. Förlusten kom i premiäromgången då man föll mot IFK Norrköping på Parken med 1-0. Vinsten bärgade man under påskhelgen då man besegrade IF Elfsborg hemma på Olympia med 2-1 inför dryga 13.000 åskådare.

ÖSK ligger för närvarande på en 12:e plats i tabellen efter förlust i premiären (3-4) mot Åtvidaberg och på påskafton tog man säsongens första poäng när man kryssade mot Mjällby AIF (0-0). Sixten Boström är nöjd med resultatet och då främst defensiven.

- Matchen var väldigt stängd och inget av lagen ville gärna släppa in något bakåt vilket matchbilden speglade. Båda lagen hade sina målchanser men jag tycker att vi har den allra vassaste målchansen.

Fyra mål insläppta i premiären, men nu lyckades ni hålla nollan. Är du nöjd med det defensiva?

- Ja, att vi inte släpper inte något mål och att vi har bra kontroll defensivt är absolut bra. Sen hade det självklart varit skönt att göra ett eller två mål.

Imorgon väntar regerande svenska mästarna, Helsingborgs IF. Vad är viktigast att tänka på inför den matchen?

- Om vi ser på de två matcher vi spelat så skulle jag vilja att vi tar med oss anfallsspelet från matchen mot Åtvidaberg och sedan kombinera det med det defensiva spelet från matchen mot Mjällby. Vi möter ett bra lag och det blir absolut en tuff match.

Det har pratats om 4-4-2 och taktikförändringar. Hur går tankarna där?

-Det pratas mycket hela tiden (skratt). Vi diskuterar givetvis såna här saker hela tiden. Det har pratats lika mycket om att jag skulle vara fast vid 4-3-3, men det stämmer absolut inte. Vi gjorde ändringar under matchen mot Åtvidaberg och mot Mjällby spelade vi inte någon rak 4-3-3 heller.

Hur ser du på starten av Allsvenskan i övrigt?

- Den här starten har ju visat vilken otroligt jämn serie Allsvenskan är. Det finns inget lag som man bara åker och hämtar poäng utav. Det är väldigt jämnt mellan lagen och små marginaler som avgör matcherna. Visst har några resultat överraskat lite grann.

Senaste fem på Behrn Arena:

2011-10-29 Svenska Cupen1-3

2011-04-25 Allsvenskan1-1

2010-08-28 Allsvenskan3-0

2009-04-20 Allsvenskan2-0

2008-10-20 Allsvenskan3-1

ÖSK-Helsingborgs IF

11 april 19.00

Behrn Arena

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908