Seger i träningsmatchen mot GUSK

Efter ett lite längre uppehåll sen senaste matchen var ÖSK återigen tillbaka i träningsspel. Denna tisdagskväll stod seriekonkurrenten Gamla Uppsala SK för motståndet på Behrn Arena. ÖSK inledde matchen med att pressa högt och aggressivt mot gästerna GUSK som efter en inledande tveksamhet sedan kom ikapp ÖSK:s tempo och aggresitivitet. GUSK med stora delar av bollinnehavet efter att ÖSK:s press hade lagt sig. Däremot hade ÖSK flera omställningsmöjligheter när man flera gånger bröt bollen högt men sista passningen var inte riktigt där. Närmast ledning var dock ÖSK efter en hörna i den 10:e minuten. ÖSK fortsatte också att vara hettast framåt när Amelia Olofsson i den 17:e minuten ordnar en frispark precis vid straffområdeslinjen som Emelia Alfredsson så när sätter direkt i mål.

GUSK hade sin första stora målchans på en hörna i den 31:a minuten som Ellen Portugués tippar i bortre stolpen och sedan fångar innan GUSK spelare hinner dit. Trots att ÖSK varit hetare runt offensivt straffområde är det GUSK som tar ledningnen i den 34:e minuten. Detta efter ÖSK slarv vid inspark där GUSK-spelaren får tid på sig att lobba över Portugués i målet. ÖSK kunde komma tillbaka innan paus och kvittera i den 42:a minuten genom Ella Gunnarsson som kan sätta bollen i nät för 1-1. Detta efter ett fint förarbete signerat Amelia Olofsson. Dessutom bara minuten senare har Grace Wallin ett inlägg i ribban. 1-1 står sig dock till paus vilket speglar en jämn första halvlek.

Den andra började likt den första och ÖSK:s press resulterade i en straff i den 48:e minuten, återigen är situationen ordnad av Olofsson. Dessvärre lyckas man inte konvertera straffen till ett mål då Grace Wallin skjuter över ribban denna gång. I den 55:e lyckas ÖSK fullt ut med sin press eftersom Matilda Wennberg snor ut sig bollen och driver den fram sista biten in i straffområdet för att sedan placera bollen säkert i stolproten och in för 2-1 ÖSK. Dessutom direkt på avspark vinner man bollen igen av GUSK och anfallet avslutas med ett mål av Amelia Olofsson. Därmed 3-1 i den 56:e minuten. Detta trodde man skulle stå sig hela vägen. Men i matchens slutskede kommer GUSK tillbaka med en forcering och gör 3-2 i den 90:e minuten. Dessutom får ÖSK:s målvakt Portugués ett rött kort i en frilägesutvisning i den 92:a minuten även om kortet egentligen skulle tillhört Wennberg avslutar ÖSK matchen med 10 spelare. GUSK lyckas dock inte förvalta överläget och ÖSK håller ut. Matchen slutar 3-2 till ÖSK.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Jag tycker att vi är påklopplade från start och känslan är att vi gör en jättebra första halvlek. Sen kanske inte alltid känsla stämmer men jag uppskattar att vi försöker göra det vi sagt att vi ska göra mot GUSK som väljer att markera oss hårt. Vi hittar vägar att spela oss ur och vi är spetsiga i att komma bakom deras spelare. Målet vi släpper in är totalt mitt fel då vi vill spela på det sättet med högrisk.

• - Vi har sagt att vi ska gå i press sen i andra halvlek gör vi det kanske tuffare en vad jag hade sagt men vi gör det jättebra och det resulterar i händelser och mål. Vi har haft en tendens att gå ner oss i början av andra halvlekar men det gör vi inte i dag. Vi hanterar också perioderna när GUSK har bollinnehavet på ett bra sätt så överlag en bra genomförd match. VI behöver fortsätta jobba med att hitta lösningar när vi blir hårt pressade och GUSK är ett bra lag som straffar oss där. Slutsituationerna beror mycket på trötthet och att vi inte är helt synkade när vi flyttar upp vårt lag. Vilket gör att de inprincip kan rensa bollen bakom. Så det behöver vi också kolla vidare på och ordna upp.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas söndag 24 mars kl. 14:00 då vi möter IFK Kalmar hemma men denna gång på Ekängs IP.

Resultat: 3–2 (1–1)
Målskyttar ÖSK: Ella Gunnarsson (42'), Matilda Wennberg (55'), Amelia Olofsson (56')
ÖSK:s byten: Amelia Olofsson ut - Jonna Dahlberg in (62'), Agnes Andersson ut - Nora Thörngren in (62'), Ella Gunnarsson ut - Maja Eriksson in (71'), Izabella Hurtig ut - Cornelia Karlsson in (71'), Grace Wallin ut - Ellen Karlsson in (83'), Emelie Alfredsson ut - Olivia Stråle in (83').