Talangtruppen: Adam gjorde hat-trick mot FC Norrköping

Adam Botvidsson hade en bra dag på jobbet och gjorde ÖSKs alla mål i 3-0 vinsten över FC Norrköping. I övrigt handlade det mest om missade målchanser i parti och minut.

Div 5-laget FC Norrköping visade sig vara en alltför svag motståndare för att på allvar kunna hota en ÖSK-vinst, då försäsongen avslutades med en komfortabel 3-0 seger över östgötarna. Ja, skall sanningen fram så hotade gästerna ytterst sällen. Några blockerade lägen och ett hårt skott utanför målramen var allt de fick ihop till under matchens 90 minuter.

ÖSK å sin sida skapade en hel del, men det var bara den för dagen mycket alerte Adam Botvidsson, som lyckades placera bollen på rätt sida målinjen. Övriga målförsök avvärjdes av en tappert kämpande motståndarmålvakt eller träffade inte mål överhuvudtaget. Adams två första kom i snabb takt efter en dryg halvtimmes spel, båda gångerna smart framspelad av Jonathan Ring. Det tredje, en kvart in i den andra halvleken, hade Johan Bolin som passningsleverantör. Djupt nerifrån det egna försvarområdet placerade Johan sin långboll precis där den skall hamna mellan backlinje och målvakt. Adam hinner givetvis först och lyfter den mycket snyggt över målvakten och in i mål.

Dessemellan missades det en hel del på många olika fötter. ÖSKarna anföll företrädesvis längs kanterna med snabba Daniel Björnqvist och Boris Lumbana till höger och den tekniska duon Simon Karlsson och Jonathan Ring till vänster. Dessutom utgjorde Edvin Möller ett stadigt hot centralt även om han den här gången inte fick någon udelning. Peter Rosendahl i ÖSKs mål hade en sällsynt lugn dag. I backlinjen dominerade Johan Bolin i den defensiva rollen. På mittfältet var Viktor Lindqvist som vanligt på gränsen till outtröttlig.

ÖSK utnyttjade möjligheten, att under andra halvlek testa två stycken provspelare. Den brasilianske mittfältaren Matteus Carvalho spelade andra halvlek och visade prov på en god speluppfattning och bra teknik. Han hade dessutom ett rungande skott i stolpen, men orkesmässigt fattades det en del. Tyske Cherwin Sokanpoush fick en knapp halvtimme på sig som högerbräddare. Sjuttonåringen föll varken ur ramen eller presterade någoting anmärkningsvärt.

Målvakt: Peter Rosendahl

Försvar: Daniel Björnkvist (k, 63), Johan Bolin, Gustav Källberg (46), Simon Karlsson

Mittfält: Boris Lumbana (63), Viktor Lindqvist, Sebastian Scharnke (46), Jonathan Ring (73)

Anfall: Edvin Möller, Adam Botvidsson (73)

Ersättare: Marcus Andersson (63), Matteus Carvalho (46), Anel Coralic (73), Daniel Delgado (73), Pontus Jacobsson (46), Cherwin Sokanpouch (63)