VD om ÖSK:s nuläge och framtid

Förstora bilden

Vi är många som självklart är oerhört besvikna för resultatet av de inledande sju matcherna av årets Allsvenska.

Frustrationen är mycket stor bland oss som arbetar dagligen inom ÖSK givetvis, likväl som hos övriga relationer i vår närhet – publik, supportrar, medlemmar, ideell resurs och partners.

Många funderingar och frågor som cirkulerar och spekuleras i visar på ett oerhört starkt engagemang – många är vi som bryr oss – hur bryter vi denna negativa trend?

De flesta frågor, funderingar och förslag som vi får telefonledes, mejledes och personligen löpande under dessa dagar utgår ofta från kloka iakttagelser med konstruktiva uppslag.

 

Givetvis är vi alltid beroende av en konstruktiv omgivning för vår utveckling, inte bara som nu när resultatet uteblivit, utan även när det går bättre.

Så fortsätt delge oss era synpunkter, vi är mycket tacksamma, även efter det vi vänt denna trend.

Hur snabbt trendbrottet kommer och hur snabbt en positiv utveckling av det sportliga resultatet stabiliseras, beror självklart främst på vår interna hantering av denna process, där en viktig ingrediens är omgivningens konstruktiva engagemang.

 

Med all rätt synas ÖSK:s komptenser, agerande och handlingskraft och självklart har vi förståelse för och respekterar omgivningens starka önskan till snabb förändring.

 

I vårt interna arbete är ambitionen att agera framför att reagera och vi anammar lösningsorienterade metoder där våra beslut och åtgärder framförallt grundas på långsiktighet.

Med detta säger vi inte att vi inte löpande måste våga ompröva och vara tillräckligt flexibla när åtgärder och agerande inte får tillfredsställande resultatutfall.

Vi gillar inte att titta i backspegeln, men för att få lite perspektiv på resultatet av vårt arbetssätt så var fjolåret en stor besvikelse - ja, likt årets inledning, men dessförinnan utvecklades ÖSK sportsligt som ekonomiskt från 2006 med konstant årlig resultatförbättring.

 

Vi kommer framförallt inrikta vårt arbete på följande för att vända denna negativa trend:

·         Fokusera på styrkor och möjligheter

·         Nära styrning och stöd för sportlig stab och spelartrupp

·         Rehabiliteringsprocesser skadade spelare

·         Utveckla svagheter – där prioriterade är de som påverkar resultatet mest

·         Vara lyhörda för positiv energi – avgränsa från negativ energi

·         Inrikta vår resurs på de utvalda åtgärder vi anser skapar största möjlighet till framgång

-         Kortsiktigt snabb resultatvändning med hållbar utveckling

·         Individuellt ansvar för gruppens gemensamma framgång prioriteras

 

Slutligen vill jag omnämna att vi stolt kan inse att vi ligger topp 4 i Allsvenskan vad det gäller antalet 90 talister i A truppen, en viktig faktor när vi har som ambition att tålmodigt utveckla ett ungt lag för ökad konkurrenskraft som i slutändan skall leda oss mot vårt långsiktiga mål – SM Guld senast 2015.

 

Vi ses på Behrn Arena på måndag – med dig i publiken, vänder vi trenden tillsammans!

Jan Karlsson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908