Inför ÖSK-Kalmar FF

Förstora bilden

Nu är det dags för hemmamatch igen. Denna gång ställs ÖSK mot småländska Kalmar FF och då ska årets första trepoängare bärgas.

ÖSK har hittills haft en riktigt tung inledning på årets allsvenska säsong. Med tre inspelade poäng på sju matcher parkerar man just nu på sista plats i tabellen. Imorgon ställs man mot Kalmar FF och förhoppningsvis så kan den där efterlängtade trepoängaren komma nu.

I ÖSK så saknas fortfarande Andreas Haddad på grund av sin skada. Mohammed Saeid fick syna det röda kortet senast mot Djurgården och är därför avstängd i morgondagens möte med Kalmar FF.

Kalmar FF ligger just nu på en tolfteplats i den Allsvenska tabellen med åtta inspelade poäng. I premiären tog man den första trepoängaren när man besegrade GIF Sundsvall med 1-0 på Norrporten Arena. Sedan blev det förluster mot AIK och Malmö innan man plockade hem tre nya poäng mot BK Häcken. Detta följdes av en förlust hemma mot Gelfe sedan spelade man 1-1 mot Djurgården på Gamla stadion och senast blev det 2-2 mot GAIS hemma på Guldfågeln Arena.

Kalmar FF som klubb vandrat upp och ner i seriesystemet innan 2003 då man gjorde en rejäl satsning på att komma tillbaka till fotbollens finrum. Det året slutade man på en stark femteplats och sedan gick det bara uppåt. Svenska Cupen-guldet 2007 följdes upp av ett SM-guld 2008 och vinnare av supercupen 2009.

Inför säsongen 2012 har Kalmar värvat in några nya namn, bland annat har man plockat in landslagsmeriterade Nenad Djordevic från Serbien (17 A-landskamper). Nenad har meriter från VM med sitt Serbien och var ordinare ryska ligan 2011 då han spelade i Krylia Sovetov. Två afrikanska spelare är i Kalmar FF på lån under våren. Det är Archford Gutu från och Papa Diouf från Senegal. Archford Gutu är berömd i sitt hemland som en frisparksspecialist, en teknisk och mycket spelskicklig spelare. Papa Diouf är en kvick anfallare som bland annat har 7 A-landskamper på meritlistan. Två norrmän har också anslutit till smålänningarna, det är ytterbackarna Mats Solheim och Jörgen Skjelvik. Jörgen Skjelvik återfanns i Helsingborgs IF under 2011 men användes då som anfallare i de tre inhopp han fick göra. Men intressantast av alla nyförvärven i Kalmar FF är nog Sebastian Andersson som öste in mål i Superettan för Ängelholms FF förra året. Ska bi väldigt intressant att följa denna unga talang i Allsvenskan framöver.

Tre senaste ÖSK

Djurgården 1-2 (b)

Sundsvall  1-3 (b)

Elfsborg  0-2 (h)

Tre senaste Kalmar FF

GAIS 2-2 (h)

Djurgården 1-1 (b)

Gefle  0-1 (h)

Fem senaste mötena mellan ÖSK-Kalmar FF på Behrn Arena

2007 1-3

2008 0-1

2009 2-1

2010 1-0

2011 1-2

ÖSK - Kalmar FF

Behrn Arena

Måndag 7 april 19.00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908