Regnig måndag i Nerja

Förstora bilden

Måndagen i Nerja bestod av en ledig förmiddag och sen en eftermiddagsträning på intilliggande Estadio Deportivo. Startelvan från gårdagens match restitutionstränade, medan Lasse Mosander höll igång övriga med  passningsövningar och tvåmålsspel med 5-mannalag.

Vädermässigt har nog måndagen varit den sämsta hittills. Det började regna tidigt på morgonen och det höll i sig långt in på förmiddagen. Planen var ordentligt blöt på träningen, vilket gjorde det svårt för spelarna att hitta fäste och få upp tempo.

Träningen avslutades med att Johannes Skoglund, Boris Lumbana och Gustaf Lundholm fick göra en egen övning iscensatt av bland andra Kim Olsen och Tommy Wirtanen. Det gällde att först snurra ett antal varv på idioten-vis och sedan skjuta två bollar i mål. Därefter skulle de tre på snabbast möjliga sätt ta sig uppför den branta sluttningen vid arenans ena långsida. Däruppe väntade materialförvaltaren Stålis för att avgöra vem som kom först. (Uppe vid masten högst upp på bilden.)

De tre hade det duktigt kämpigt med balansen efter snurrandet, men lyckades med besvär vingla sig fram till bollarna och placera dem i mål. Johannes ledde ett tag, men Gustaf och Boris kom ikapp och när de skulle ut ur arenan var det Boris som ledde. Det var också Boris som valde bästa vägen upp till Stålis och tog förstaplatsen.

I övrigt kan nämnas att laget inte har bestämt nån målsättning för kommande säsong idag, utan valt att avvakta med det till ett senare tillfälle.

Imorgon bär det av hemåt. Efter lunch sätter vi oss på bussen till Malaga, och efter en mellanlandning i Zurich ankommer vi till Arlanda kl 22. Sen väntar en bussresa till Örebro, där vi beräknas vara framme ca klockan ett.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908