Malic gjorde hattrick när ÖSK föll

ÖSK spelade på tisdagskvällen semifinal i distrikscupen mot Örebro Syrianska. Det blev förlust med 6-4 efter att Örebro Syrianska satt tre bonusstraffar. U21 tränaren Albert Bunjaki hittar ändå mycket positivt att ta med sig från matchen.

I semifinalen av distriktscupen ställdes ÖSK mot Örebro Syrianska, med ÖSKs föredetta talangtränare Håkan Juhlin vid rodret. Det var en sevärd match med tanke på att det blev tio mål varav tre straffmål. Det är inte varje dag man får uppleva en match med så många mål och straffar. ÖSK vinner matchen spelmässigt men ändå räcker inte det till då Örebro Syrianska fick fyra bonusstraffar eftersom det skiljer fyra divisioner lagen emellan.

- För vår del var det en viktig match, Det är en bra period för oss att spela match, vi befinner oss i en uppbyggnadsperiod med ganska hårda träningar med mycket löpning. Vi får en match i den perioden där vi jobbar med både fysik och mental träning. Att inte stressa upp sig, vinna boll tidigt vilket jag tycker jag speglar första halvlek, vi vinner boll på deras planhalva flera gånger om, vi hittar bra kombinationer och skapar en del chanser. Vi kanske skulle fått lite mer utdelning av det.

Sedan två månader tillbaka har ÖSKs U21-lag jobbat en hel del med mental träning och befinner sig i en period där mycket handlar om attityd. Att kunna löpa utan boll, att komma rätt i situationer så snabbt som möjligt.

- I en sådan match som det var igår där vi leder och sedan helt plötsligt blir det fyra straffar och man får jobba tillbaka. Det blir liksom att vi får jaga i underläge hela matchen trots att vi vinner den. Så den kollektiva attityden vill jag lyfta fram, samtliga spelare visar under matchens gång att de inte ger upp.  Naturligtvis finns det perioder där vi måste bli bättre.

Med i matchen fanns även några spelare från A-truppen för att förstärka U21-laget.

- Det fanns några frågetecken. Vi visste inte hur länge Tommy Wirtanen skulle klara sig så vi höll igång Haris Karahmet, han värmde under hela första halvlek. Sedan var det sagt att Eidur Sigurbjörnsson skulle spela ungefär 45 minuter. Dom här två bytena speglar lite hur vi agerar på olika sätt under matchens gång. Sedan hade vi några U17-spelare som fyllde på.

Första målet kommer i den 25:e minuten och kommer efter långt uppspel från målvakten till Ahmed Yasin som tar med sig bollen centralt i banan och slår en boll i djupled till Miralem Malic som hittat en bra yta. Miralem placerar fint in bollen i målvaktens ena hörn.

- En väldigt bra prestation av både Ahmed och Miralem. Bra av Ahmed att hitta djupledsbollen och Miralem som utnyttjar sin snabbhet.

- I den första halvleken tycker jag vi borde fått mer utdelning, vi håller bollen lite för länge, lite för mycket touch vilket stänger ytorna och vi tappar i tempo. Det finns mycket att lyfta upp från första halvlek, framförallt att vi vinner boll på deras planhalva och ställer om snabbt och kan komma till avslut.

Den andra halvleken inleds med att Örebro Syrianska får slå fyra bonusstraffar, varav de endast får räkna tre. Örebro Syrianska tar efter straffarna ledningen med 3-1. I den andra halvleken sker också byten, Tommy Wirtanen går ut och Stefan Hannason som spelat central mittfältare går ner på högerbacken och in kommer Haris Karahmet som offensiv central mittfältare. I den 55:e minuten gör Örebro Syrianska 4-1 efter en frispark från 30 meter.

- Det är bara att gratulera, det var ett hårt välplacerat skott. Det finns inte så mycket att säga om det.

- Vi hade också sagt att om vi inte får utdelning de första tio-femton minuterna i andra halvlek, då går vi ner på trebackslinje. Det finns ingen anledning att hålla igen, dom hade fyra straffar att slå. Vi justerade mittfältet genom att vi vred på triangeln och spelade med två defensiva mittfältare för att balansera upp försvaret.

ÖSK replikerar endast 2 minuter efter det. Stefan Hannason slår en snabb frispark från höger sida till Ahmed Yasin som utmanar  och tar sig förbi på högerkanten. Ahmed spelar boll en inåt där en framrusande Miralem Malic gör ÖSKs och sitt andra mål för kvällen.

- Det man ska lyfta upp ifrån den situationen är att vi har fem mot fem i deras straffområde. Stefans vakenhet att snabbt slå frisparken och Ahmeds vilja att utmana. Ahmed gör en bra andra halvlek, jag vill även lyfta fram hans mod att våga utmana.

I den 64:e minuten reducerar ÖSK ytterligare efter en hörna från vänster och det är återigen Miralem Malic som gör mål. Ett distinkt avslut i målvaktens högra hörn av anfallren som noterades för sitt tredje mål. Målet innebar 4-3 och ÖSK har tagit sig in i matchen igen. Men tre minuter senare så gör Örebro Syrianska 5-3.

- Vi är inte på försvarssida och det straffar oss direkt. Ovaket från vår sida.Med tretton minuter kvar ökar Örebro Syrianska på till 6-3. - Det är återigen så att vi inte är med försvarsmässigt, vi är inte vakna.

ÖSK visar trots underläge stor arbetsmoral och vilja och i den 84 minuten så kommer ÖSKs fjärde mål för kvällen. Andreas Ståhl hade tidigare gått ut på grund av skada och ersatts av Edwin Ahlnäs från U17.

- Edwin bryter bollen bra och hittar in till Saeid som kan komma rättvänd och hota med passningar till både Lukman och Ahmed på ett bra sätt. Saeid hittar Ahmed med en bra passning och Ahmed gör inget misstag.

ÖSK stod upp bra och bortser man från bonusstraffarna så vinner man matchen. Spelarna bet ihop och körde på trots uppförsbacke nästan hela matchen.

- Det tycker jag att det sista målet är ett bevis på. Vi faller inte tillbaka.

Albert Bunjaki lyfter även fram några extra plus från matchen. Det var bland annat Andreas Ståhls positionsspel första halvlek och hans trygga uppspel, Miralems tre mål, Ahmed Yasins mod att våga utmana. Även Stefan Hannason får plus i kanten för sin attityd matchen igenom och sitt positionsspel då han flyttades ner på högerbackspositionen.

- Jag tycker även att Filip Albertson gör en bra match. Han gör ett bra jobb som balansspelare framför försvaret. Han slår några riktigt vassa och hotande passningar rakt igenom deras mittfält. Det vill jag se mer av från honom.

Samarbete med BK Forward

ÖSKs U21-lag har varje måndag tränat tillsammans med ÖSK Söder men höjer nu nivån lite till.

- Efter mycket bra dialog med BK Forward kommer vi från och med fredag och tre fredagar framöver att träna tillsammans med dem. Vi är väldigt tacksamma för detta samarbete, det kommer betyda mycket för våra killar. Vi delar planen i 45 minuter där vi jobbar med våra egna grejer och sedan är målet att vi spelar två gånger femton minuter tillsammans. I det läget så lånar vi några spelare från BK Forward för att ha fullt lag och kunna jobba med helheten. Vi kommer in i en tuffare period där vi möter tuffare motstånd så detta kommer bli väldigt bra för oss. Sedan får vi se hur vi gör när serien är igång.

Örebro Syrianska — ÖSK 6-4 (0-1)

Distriktscupen 6 mars 2012, 18.15

0-1 Miralem Malic

1-1 straff

2-1 straff

3-1 straff

4-1 Basel Gorgis

4-2 Miralem Malic

4-3 Miralem Malic

5-3 Mubarak Nyende

6-3 Fedja Jelecak

6-4 Ahmed Yasin

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908