Lite statistik efter 4 omgångar inför matchen

Förstora bilden

ÖSK kan bättra på hemmastatistiken och haka på i toppstriden genom att vinna mot Helsingborgs IF idag. De har tagit full pott på sina bortamatcher tills idag.

Matcherna kommer tätt och de flesta matcherna har redan spelats i 5:e omgången. HIF kan med en vinst ta steget upp som serieledare. Och ÖSK har chansen att jämna till toppstriden vid vinst och kliva upp på 12 poäng samma som Norrköping, Helsingborg och MFF kommer att ha. Väldigt viktigt för ÖSK att inte tappa mark i toppstriden!

Lite data efter 4 omgångar:

Publiken har ökat och snittet ligger på 9 353 /match att jämföra med 5 685 /match förra säsongen.

ÖSK har haft 9 090 personer i snitt på de två hemmamatcherna och det är vår förhoppning att det kommer en rekordpublik idag på matchen så att snittet stiger.

AIK toppar med hela 17 089 i snitt på två hemmamatcher.

Även målgörandet har ökat jämfört med förra säsongen. I år har det gjorts 82 mål (snitt 2,6/match) och förra året 62 mål (snitt 1,9/match)

Visst görs det flest mål av hemmalaget och i år har det blivit 47 mål (57%). Bortalagen har kommit upp i 35 mål (43%).

Många matcher avgörs i slutet och detta stämmer eftersom 60% av målen har gjorts i 2:a halvlek (49 mål) Under 1:a halvlek har de andra 33 målen (40%) gjorts.

Vi hoppas självklart på hemmaseger idag och 53% (17) av matcherna har slutat med hemmaseger.

Det har bara blivit 4 oavgjorda (13%) och hela 11 (34%) bortasegrar.

Antalet varningar har sjunkit till 98 som ger 3,1 varningar/match att jämföra med 116 (3,6 /match) förra säsongen.

Efter 4 omgångar toppade MFF och HIF med full pott på 12 poäng. ÖSK har skrapat ihop 9 poäng.

ÖSK, HIF och MFF var de tre lagen som tagit full pott på bortaplan med två segrar och det är ett mycket bra facit för ÖSK.

Hela 6 lag inkluderat HIF har vunnit sina två hemmamatcher och ÖSK tappade en vinst mot Gefle som ni vet.

Skytteligan toppas av Mattias Ranegie Häcken  på hela 5 mål och han visade sin farlighet mot ÖSK. Haddad, Bangura och Wanderson ligger delad 2:a på 3 mål.

I målvaktsligan ligger Pär Hansson HIF på 95% räddningsprocent och ett insläppt mål samt 19 räddningar. Alvbåge ligger på 64% räddningsprocent, 4 insläppta mål och 7 räddningar.

Varningsligan toppas av Mjällby på 11 varningar, ÖSK har 7 och HIF 6.

ÖSK har skjutit fler skott sammanlagt och på mål jämfört med HIF:

ÖSK har gjort 6 mål av 18 skott på mål och totalt 44 skott.

HIF har gjort 5 mål av 14 skott på mål och totalt 41 skott.

De flesta skotten i ÖSK har Haddad 8 skott (3 mål), Gerzic 7 (0 mål, idag är det dags! ) och Bedoya 6 skott (2 mål).

I HIF har skyttekungen A Gerndt avlossat 13 skott och gjort bara ett mål. R Jönsson har skjutit 9 skott och även han har gjort ett mål. Det gäller för vårt starka försvar att plocka ner Gerndt och Jönsson i deras offensiva attacker.

ÖSK har 9 spelare som har startat alla 4 matcherna och HIF 8 spelare. Sammanlagt har ÖSK använt sig av 16 spelare och 17 spelare i HIF.

Statistik i all ära, men vi alla vet att matcherna avgörs på planen. Våra grabbar har en stigande formkurva efter den viktiga bortasegern mot Häcken. HIF vann knappt mot Syrianska och är väldigt effektiva på fasta situationer, så det gäller att se till att de får sina frisparkar långt ifrån mål.

Hemmatchen mot Helsingborg förra säsongen sitter kvar på näthinnan och vi vet att HIF har svårt mot ÖSK genom åren, så det gäller att hålla denna trend vid liv även idag.

Vi hoppas på ett grymt starkt publikstöd som kan hjälpa våra duktiga grabbar till en ny triumf. Och att ÖSK går segrande ur kampen på planen och visar vem som är KUNGAR på Behrn Arena.

Det kommer behövas ett mycket hårt lagarbete och att alla lagdelar fungerar tillsammans till 100 procent. Offensiven måste bli blixtrande snabb och med ett lite rakare spel igenom deras försvar för att skapa de riktigt vassa avsluten som landar i nätmaskorna.

Jag är optimist och tror att Alvbåge håller nollan och ÖSK vinner med 2-0, vad tror du? Skriv gärna dina kommentarer på

Välkomna till Behrn Arena idag. Matchen börjar 15:00 och det gäller att komma i tid för att heja på våra ÖSK grabbar redan vid uppvärmningen. Kan det bli över 11 000 idag?

KUBANERNA syntes och hördes mot Häcken. Idag laddar det extra mycket för att tysta de tillresande HIF fansen. Om några timmar börjar uppladdningen för oss alla ÖSK fans, för min del känns det redan pirrigt i magen på ett positivt vis.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908