Inför Qviding U21- ÖSK U21

Idag, tisdag, beger sig ÖSK U21 västerut för möte med Qviding U21 på Lemmingvallen i Göteborg. Intressant är att Ilir Berisha ikväll är med för att komma igång med matchspel efter vårens skadefrånvaro.

Qviding ligger just nu på sista plats i Folksam U21 Mellersta som serien heter. Qviding har dock endast spelat två matcher medan de andra lagen i serien har spelat 4-6 matcher. Båda matcherna för Qviding har slutat med förlust. I premiären förlorade man på bortaplan mot IFK Norrköping med 3-2 och i senaste matchen blev det förlust mot IFK Göteborg med 4-2.

ÖSK U 21 parkerar inför kommande match på en femteplats med fyra spelade matcher och sex inspelade poäng, två vinster och två förluster.

Assisterande tränaren Peder Ståhl vet inte så mycket om göteborgslaget vars A-trupp åkte ur Superettan i fjol och återfinns nu i division ett.

-Vi vet inte speciellt mycket om Qviding eftersom deras lag åkte ur Superettan i fjol och numera är ett division ett lag. De har även bara spelat få matcher i vår U21 serie vilket har att göra med att deras serie i division ett startar mycket senare än Superettan och Allsvenskan.

Vad ser ni som den viktigaste saken att titta närmre på ikväll?

- Vi vill gärna få till vårt försvarsspel och jobba med positionsspel och framförallt lära våra unga spelare att komma rätt i positioner. Självklart vill vi också få till ett bra passningsspel och ett bra anfallsspel. Att få dom grejerna att stämma är svårt i och med att det ofta är spelare som kommer från olika grupper. Som ikväll så kommer Ilir Berisha med som inte har träffat våra U21-spelare tidigare och då gäller det att få in honom i gruppen och i spelet på ett bra sätt. Självklart tar det tid för spelare att lära sig hur andra agerar och det är sånt som kan göra det svårare att få igång nåt som fungerar.

Hur går tankarna inför matchen?

- Vi får ju försöka fokusera på vårt som vi alltid försöker göra oavsett vila vi möter och vilka som kommer ut på plan. Vi måste försöka vidareutbilda och utveckla spelare i vårt spel och samtidigt är det bra matchning för våra A-truppsspelare som inte fått så mycket speltid i Allsvenskan.

Truppen mot Qviding:

Jonatan Herbst (U17)

Eidur Sigurbjörnsson (A)

Boris Lumbana (A)

Ilir Berisha (A)

Ahmed Yasin (A)

Kushtrim Lushtaku (A)

Josef Ibrahim (A)

Andreas Ståhl (U21)

Stefan Hannason (U21)

Haris Karahmet (U21)

Simon Leonidsson (U21)

Miralem Malic (U21)

Lukman Murad (U21)

Filip Albertsson (U21)

Sebastian Heimeryd (U17)

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908