Förlust för ÖSK U21

Förstora bilden

IFK Göteborg var en aning för svåra för det svartvita när man förlorar ganska så klart med 1-4 på Berhna Arena.

Matchen i sig var dock inte lamslagen av Örebros U21och man bjuder på väldigt kul fotboll att titta på den första kvarten, man är villig att kriga för uppgiften där man stundtals för spelet på Göteborgs planhalva.

IFK Göteborg arbetar sig dock mer och mer in i matchen och de är efter att Örebros spel övertag som IFK börjar hitta rätt i sitt passningsspel, man gör det med råge och tar nu över matchen totalt. IFK Göteborg, med Tobias Sana som stor speldirigent, vinner slaget på mitten och man kontrollerar spelet stadigt, man lyckas gång på gång komma med farliga djupledsbollar till kvicka toppar som också resulterar i ett 0-2 underläge till pausen.

Andra halvlek startar precis som den första slutade, IFK Göteborg tar tag i taktpinnen direkt och visar sin klass med ett passningsspel och en beslutsamhet i djupledsspelet som får Örebro att blekna i jämförelse. Därför är också 0-3 målet inte helt ologiskt när man inte lyckas stänga ute Göteborg kvicka anfallare från att komma ensam med Örebros målvakt som för kvällen gör en relativt stabil insats i målet.

Örebro jobbar sig dock in i matchen och får utdelning med ca tjugo minuter kvar genom bra förarbete av Ahmed Yasin på högerkanten som bryter in och serverar en fristående Simon Leonidsson som kan slå in reduceringsmålet. Örebro börjar i samband med målet hitta tillbaka till den första kvarten man hade i första halvlek men får spelet fullständigt raserat när IFK Göteborg punkterar matchen med ett 1-4 mål, denna gång återigen på en djupledsboll som backlinjen har svårt att hänga med.

Matchen slutar 1-4 och därmed har Örebro inkasserat en vinst och en förlust i årets U21-serie. Örebro har en del ljusglimtar som man kan ta med sig till nästa match men man har vissa detaljer att slipa på inför vidare spel i U21 mellersta.