1-1 mot Mallbacken efter drömmål

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

På lördagseftermiddagen tog damlaget emot seriekonkurrenten Mallbackens IF hemma på Behrn Arena. Den första halvleken var väldigt avvaktande och innehöll inte många målchanser. I den 37:e minuten nickade Mallbacken in en boll i mål men domaren dömde bort det på grund av offside. Men i andra halvleken gjorde man mål på nytt och denna gång ansågs det korrekt. I den 83:e minuten kvitterade ÖSK genom Nora Thörngren som satte ett otroligt vackert distansskott och säkrade slutresultatet 1–1.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Idag möter vi ett annat typ av försvarsspel än vi gjort innan. Mallbacken visar egentligen inte något intresse av att pressa oss i vår lägsta linje och då tycker jag vi blir lite för stillastående och det händer inget i vår speluppbyggnad. Det har vi problem med i hela den första halvleken. Försvarsmässigt släpper vi inte till så mycket lägen och ligger ganska bra. I den andra halvleken blir speluppbyggnaden lite bättre och vi gör lite fler aktioner. Men vi lämnar fortfarande över för mycket ansvar på bollhållaren och när vi vinner bollen är det samma sak. Där vill vi se fler som vill delta och göra aktioner. Men överlag tycker jag det är en jämn fotbollsmatch med två vackra mål, framför allt Noras. Vi kommer lära oss mycket av den här matchen och kan ta med oss att vi inte förlorar även fast spelet inte sitter helt som vi vill att det ska göra.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas fredag 8 mars kl. 18:00 då vi möter Degerfors IF hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1–1 (0–0)
Målskyttar: 0–1 Viktoria Ström (71'), 1–1 Nora Thörngren (83')
ÖSK:s byten: Wennberg ut - Arlebo in (64'), A. Andersson ut - Nora Thörngren in (64'), E. Andersson ut - Olofsson in (72'), Wallin ut - Karlsson in (72'), Nellie Thörngren ut - Rajakangas in (76'), Stråle ut - Eklund in (76'), Gunnarsson ut - Dahlberg in (76').

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
2. Klara Spångberg
21. Olivia Stråle
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
6. Agnes Andersson (K)
8. Matilda Wennberg
16. Grace Wallin
– – – – – – – – – –
14. Izabella Hurtig
9. Emilia Andersson
10. Ella Gunnarsson

Ersättare:
3. Josefine Eklund
7. Nora Thörngren
11. Cornelia Karlsson
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
23. Jonna Dahlberg
24. Selma Rajakangas

Se matchen i repris här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908