ÖSK-förlust i säsongens sista bortamatch

I den 29:e omgången av Allsvenskan väntade för ÖSK på måndagskvällen bortamatch mot IFK Norrköping på Östgötaporten. IFK tog ledningen tidigt genom Moberg Karlsson och Holmberg utökade i mitten av första halvlek. Hemmalaget dominerade även efter paus men Jansson och målställningen räddade ÖSK från fler insläppta mål. Matchen slutade därmed 2-0 till IFK.

I säsongens sista bortamatch ställdes ÖSK under måndagskvällen mot IFK Norrköping på bortaplan. Matchinledningen på Östgötaportens konstgräs dominerades av hemmalaget. Efter några minuters spel fälldes Moberg Karlsson av Ring strax utanför straffområdet och ställde själv upp för att skjuta frisparken. Det gjorde han bra. Bollen gick över muren och Jansson reagerade för sent. 1-0 till IFK. Några minuter efter målet fick ÖSK ett liknande frisparksläge, men Gerzic hade inte kalibrerat siktet och bollen landade högt upp på ståplatsläktaren bakom Mitov Nilssons målbur. Moberg Karlsson såg het ut och var nära ett andra mål med kvarten spelad, men nicken på fint inlägg från Tkalcic gick strax utanför. I den 22:a minuten tappade ÖSK boll på mittplan och IFK ställde om. Holmberg löpte i djupled och fick en precis passning. I duell mot Hines-Ike vände han upp, la över bollen på vänsterfoten och rullade den förbi Jansson och in till 2-0. ÖSK var även fortsättningsvis steget efter ett rörligt Norrköping som metodiskt rullade bollen inom laget i väntan på rätt ytor. I anfallsväg kom inte ÖSK fram till mycket av värde. Igboananike var framme och oroade IFK:s backlinje några gånger, men Mitov Nilsson behövde inte bekänna färg en enda gång före paus. 2-0 efter första halvlek.

IFK var nära en smakstart även i andra halvlek när Moberg Karlsson på nytt sköt med vänsterfoten men bollen gick i Janssons högre stolpe och studsade ut till ÖSK-spelare. Efter den inledande chansen hände inte särskilt mycket åt något håll. ÖSK fick förvisso lite mer vittring på bollkontroll i planens sista tredjedel, men laget var fortsatt ofarligt när möjligheter uppstod. Med dryga halvtimmen kvar genomförde Kjäll två byten och duon Ayaz/Omoh tog plats på varsin kant. Drygt tio minuter därefter fick ÖSK ett sällsynt kontringsläge men bolldrivande Igboananike valde fel alternativ och sköt rakt på Mitov Nilsson. Närmast matchens tredje mål var istället hemmalaget. Holmberg, på jakt efter skyttekungstiteln, nickade i ribban i den 78:e minuten. På tilläggstid fick han nu ett läge i straffområdet men då stod Jansson för en reflexräddning. Det blev därför inga mål i den andra halvleken. Matchen slutade 2-0 till IFK Norrköping.

Nästa match, den sista i Allsvenskan 2017, spelar ÖSK hemma mot AIK på söndag den 5 november kl. 15.00.

Resultat: 2-0 (2-0)
Mål: Moberg Karlsson (5’), Holmberg (22’)
Varningar: -
Hörnor: 4-5
Byten IFK Norrköping: Moberg Karlsson ut - Sigurdsson in (76’), Jacobsen ut - Sampsted in (89’), Sjölund ut - Hadenius in (90’)
Byten ÖSK: Sema ut - Ayaz in (63’), Mårtensson ut - Omoh in (63’), Igboananike ut - Ajdarevic in (82’)
Publik: 6447
Domare: Patrik Eriksson, Tobias Wärn (ass.), Mark Josef (ass.) och Jim Petersson (fjärde)