Två mål av Holmberg gav en poäng i Gävle

I Allsvenskans 28:e omgång spelade ÖSK under måndagskvällen bortamatch mot Gefle IF. Kalle Holmberg gav ÖSK ledningen i första halvlek efter ett mönsteranfall. Lantto kvitterade i den andra, men Holmberg svarade med ytterligare ett fint mål. Gefle och Oremo fick dock sista ordet och matchen slutade 2-2.

Efter sex raka segrar och ett två veckor långt landslagsuppehåll åkte ÖSK under måndagen till Gävle för att spela den första av säsongens tre avslutande matcher. Gefle IF, med samma poäng i tabellen, stod för motståndet. I en spelmässigt ganska jämn första halvlek gav Kalle Holmberg ÖSK ledningen i den 26:e minuten efter ett otroligt vackert anfall. Ajdarevic väggspelade med Åhman Persson och friställde sedan Holmberg i djupled. Kalle rundade kyligt målvakten och rullade in 0-1 ur snäv vinkel. Resultatet stod sig tills halvtid.

Matchen öppnade upp sig i andra halvlek och lagen växlade målchanser med varandra. Gefle kvitterade till 1-1 i den 51:a minuten när Lantto fick tid till höger i straffområdet och dunkade in bollen i bortre hörnet. ÖSK replikerade dock genomgående. Ajdarevic fick två chanser att slå in bollen från vänster. Den andra gången hängde Holmberg i luften och nickade stiligt in 1-2 vid sidan av målvakten. ÖSK hade flera lägen att utöka ledningen, men skärpan saknades och Gefle gav sig inte. Efter att ÖSK tappat bollen på mittplan ställde hemmalaget om snabbt på högerkanten. Lantto spelade bollen snett inåt bakåt till Bertilsson som sköt direkt. Rinne räddade men bollen studsade ut till Oremo som rakade in kvitteringen i den 63:e minuten. Chansproduktionen mattades av i matchens slutskede och det blev inga fler mål. Slutresultatet blev därmed 2-2.

Nästa match spelar ÖSK på måndag den 26 oktober kl. 19.00. Motståndare är Åtvidabergs FF på Kopparvallen.

Resultat: 2-2 (0-1)

Mål: Holmberg (26', 53'), Lantto (51'), Oremo (63')

Hörnor: 9-6

Byten Gefle IF: Williams ut - Hjelte in (75'), Oremo ut - Mustafa in (84')

Byten ÖSK: Gerzic ut - Nordmark in (75'), Gustavsson ut - Pode in (75'), Holmberg ut - Ericsson in (79')

Publik: 2601

Domare: Johan Hamlin, Peter Magnusson (ass.), Mikael Hallin (ass.) och Mattias Johansson (fjärde)