Crespo avgjorde på Strandvallen

ÖSK Fotboll mötte på lördagseftermiddagen Mjälby AIF borta på Strandvallen. Efter en mållös första halvlek kunde Crespo avgöra med matchens enda mål i slutet av andra halvlek. ÖSK bröt därmed den vinstfria sviten och tog tre viktiga poäng i och med 0-1.

ÖSK gjorde en ändring i startelvan jämfört med förlustmatchen mot Halmstad. Oscar Jansson är kvitt sin skada och ersatte Jacob Rinne i målet. Mjällby inledde matchen med ett större bollinnehav än ÖSK men det var de svartvita som fick matchens första målchans. I fjärde matchminuten kom Yasin och Crespo i ett fint kontringsläge två mot en. Yasin bröt in från höger och tog avslut själv men skottet gick utanför Aspers högra stolpe. Tio minuter senare skapade Mjällby sin första hyggliga målchans när Jansson tvingades greppa en frispark från Blomqvist. Efter 20 händelsefattiga minuter skapade Mjällby ett jätteläge att ta ledningen i den 34:e matchminuten. Viktor Nilsson fick iväg ett lurigt skott som gick förbi Jansson men tog i insidan av stolpen och ut i straffområdet där Strömberg sköt returen mot mål. Moberg hann dock slänga sig och täcka bort skottet framför mål. ÖSK hade svårt att få till något ordentligt spel under senare delen av första halvlek och Mjällby hade klart övertag i bollinnehav. Med två minuter kvar av första halvleks ordinarie tid fick Saeid ett jätteläge att ge ÖSK ledningen. Pode hittade fram med en fin boll till Saeid som skottfintade och fick ett fritt läge att sätta bollen mot mål men skottet gick utanför. På tilläggstid sköt Pode ett skott som studsade fram till Crespo i ett jätteläge från nära håll men han fick ingen ordentlig träff och skottet gick högt över. 0-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var bara två minuter gången när Gerzic slog en frispark från mittplan som nådde Wikström i straffområdet. ÖSKs kapten fick iväg en vass nick men bollen gick insida stolpe, längs med mållinjen och utanför. Otroligt nära. Några minuter senare var det mittbackskollegan Mobergs tur att få på en bra nick efter hörna från Gerzic. Moberg kom upp ohotad men tryckte bollen utanför bortre stolpen. I 56:e matchminuten var Mjällby nära ett ledningsmål men Jansson gjorde en fin räddning på ett skott från Blomqvist. Efter 65 minuter tände publiken till när Christian “Chippen” Wilhelmsson byttes in och redan efter 20 sekunder på planen hade han ett skott tätt utanför Janssons högerstolpe. I den 71:a matchminuten hade DG ett bra skott som via Mjällbyfot gick till hörna. Tempot i matchen sjönk sista 20 minuterna i takt med att planen blev allt mer tungsprungen på grund av kraftigt regn. Med knappa tio minuter kvar fick Pode bollen centralt i offensivt läge och hittade fram med en perfekt passning till en fri Crespo i straffområdet som i sin tur fick till ett lika perfekt avslut intill Aspers vänstra stolpe. 0-1 var ett faktum, ett mycket viktigt och skönt mål. Mjällby flyttade fram positionerna för en slutforcering men ÖSK fredade sitt straffområde på ett bra sätt och släppte inte till några större farligheter under matchens slutskede. I 97:e matchminuten kom istället ÖSK tre mot en och kunde dödat matchen helt, men Yasins passning till Lumbana blev något lång och bollen smet utanför. Mjällby fick inte någon mer chans att kvittera och matchen slutade 0-1. Därmed kunde ÖSK inkassera sin första seger sedan slutet av april.

Nästa match för ÖSK spelas på onsdag den 13 augusti. Då reser ÖSK till skåne för match mot serieledande Malmö FF på Swedbank Stadium.

Resultat: 0-1 (0-0)

Mål: Crespo 81’.

Hörnor: 8-3

Varningar: Saeid 39’, Blomqvist 40’, Jansson 83, D.Nilsson 93’.

Byten ÖSK:  Mohammed Saeid ut - Daniel Gustavsson in (46’) , Marcus Pode ut - Ayanda Nkili in (86)’ , Crespo ut - Boris Lumbana in (92’).

Byten Mjällby AIF: Anton Dahlström ut - Rasmus Persson in (46’), Kristian Haynes ut - David Löfquist  in (62’), Viktor Nilsson ut - Christian Wilhelmsson in (65’).

Publik: 5624

Domare: Kristoffer Karlsson, Fredrik Nilsson (ass.), Mehmet Culum (ass.) och Roger Persson (fjärde)