Hattrick av Holmberg mot AIK

ÖSK spelade under onsdagseftermiddagen träningsmatch mot AIK på Behrn Arena. Lagen bjöd de 612 åskådarna på underhållande spel, särskilt i den första halvleken. Alla mål, tre till antalet, gjordes av ÖSK och Kalle Holmberg. Kalle satte 1-0 i den första halvleken och ökade sedan på målskörden med två mål på kort tid i den andra. ÖSK vann därmed matchen med 3-0.

Fotbollsintresserade fick under eftermiddagen en möjlighet till en kort paus i VM-tittandet när ÖSK träningsspelade mot AIK. Lagen möttes på nationalarenan i Allsvenskans tredje omgång, en match som slutade oavgjort. I dagens möte var det ÖSK som inledde bäst. Redan i den 4:e matchminuten blev Pode frispelad men han fick ingen bra träff på bollen och skottet gick någon meter över ribban. Även DG och Åhman Persson hade skott ur bra lägen i matchinledningen men den sista skärpan saknades. AIK skapade sina första lägen efter ungefär 20 minuter. Ofori kom först igenom på vänsterkanten men skottet täcktes av en utrusande Rinne. Därefter sköt Igboananike ett hårt skott över från nära håll. Sedan var det dags för Kalle Holmberg att presentera sig. Han började med att trycka iväg ett dundrande skott som Stamatopoulos tippade rakt upp i luften. Pode nådde först på returen och nickade bollen med båge i riktning mot det bortre krysset. Tyvärr gick bollen i ribban och studsade till inspark. I den 26:e matchminuten fick Yasin bollen och avancerade på en yta till höger för att slutligen spela in bollen längs konstgräset. Nära straffpunkten kom Holmberg och sköt direkt men skottet räddades. Returen gick dock tillbaka ut till Kalle som enkelt kunde ge ÖSK ledningen. AIK var bara någon minut senare nära att kvittera. Efter en lyftning in i straffområdet petades bollen över Rinne men stolpen räddade ÖSK från ett baklängesmål. I halvlekens slutskede hade ÖSK en utmärkt chans att istället utöka ledningen. DG sprintade förbi en försvarare på vänsterkanten och tryckte iväg en yttersida till en fristående Pode. Han fick dock inte ordning på bollen och Stamatopoulos lyckades parera. Ställning var därmed 1-0 i paus. Ett klart rättvist resultat sett till chansfördelningen.

ÖSK kom ut till den andra halvleken med tre förändringar i laget. Inledningen av halvleken var händelsefattig, men i den 62:e minuten fick ÖSK en vänsterhörna. Gerzic lyfte in den och Haginge nickskarvade vid första stolpen. Bollen räddades på mållinjen och kalabalik uppstod i straffområdet. Efter ett antal studsar kunde Holmberg trycka in sitt andra mål för dagen till 2-0. Sju minuter skulle senare skulle Kalle fullborda sitt hattrick. Saeid drev upp bollen och stoppades bryskt i yttre delen av straffområdet. Det kom ingen signal från domaren men bollen rullade vidare till Holmberg som med insidan säkert satte 3-0 i det bortre hörnet. Några fler mål blev det inte i den andra halvleken, som blev något ryckig på grund av alla byten. ÖSK vann välförtjänt och det fartfyllfda anfallsspelet lovar gott inför omstarten av Allsvenskan.

Söndagen den 6 juli gästar IFK Norrköping Behrn Arena. Matchen börjar kl. 15.00.

Resultat: 3-0 (1-0)
Mål: Holmberg (26', 62', 69')