Slutspurten närmar sig för en annan mamma!

Förstora bilden

Nu är det bara några dagar kvar av kampanjen "Bry dig om en annan mamma på Mors dag". Kampanjen

är helt ideell och alla insamlade pengar går direkt till Kvinnohusets arbete för våldsutsatta kvinnor och barn

— Kom igen. Det är läge att visa att vi i Örebro värnar om de utsatta och att vi strävar efter förändring, säger Annika Hansson, kyrkoherde i Svenska kyrkan och en av tio officiella ambassadörer för årets kampanj. Kvinnohuset i Örebro innebär skydd och kunskap om hur vi kan bryta mönster och skapa nya. Ingen kvinna ska behöva vara rädd. Inget barn ska behöva frukta våld, säger Annika.

Vill förbättra trädgården

Kampanjen "Bry dig om en annan mamma på Mors dag" är helt ideell och alla insamlade pengar går direkt till Kvinnohusets arbete för våldsutsatta kvinnor och barn. Inget av de inblandade företagen har tagit betalt för idé, genomförande eller annonsutrymme och samtliga ambassadörer ställde upp direkt, på en rak fråga.

Målet med årets kampanj, är att kunna förbättra Kvinnohusets trädgård så att det blir en vacker och läkande miljö med mindre insyn.

— Vi drömmer om en trädgård som kan bidra till läkningen och återhämtningen hos våra boende, säger Gun Hedlund, ordförande i den ideella föreningen Kvinnohuset i Örebro. De som bor hos oss, har varit med om väldigt svåra saker i livet. Därför vill vi skapa en vacker trädgård med sittplatser, där man kan sitta ostörd i grönskan och inte känna att de som går förbi tittar in. Vi vill också skapa en speciell barndel i trädgården, där vi ska kunna arbeta pedagogiskt med barnen.

För vidare information:

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908