Per-Ola inför Norrköping-ÖSK

Förstora bilden

ÖSK beger sig idag till Norrköping för träningsmatch mot Peking klockan 15.00. Det är andra träningsmatchen för ÖSKs nya tränare Per-Ola Ljung som precis som vid mötet med AIK kommer göra flera planerade byten.

ÖSK vann den senaste träningsmatchen då man besegrade AIK på Behrn Arena med 1-0 efter mål av Kalle Holmberg.

Idag är det match igen och då är det IFK Norrköping som står för motståndet. Matchen spelas på Nya Parken i Norrköping med start 15.00.

-Den första veckan när man kommer tillbaka från en ledighet så brukar man känna sig rätt lätt i kroppen, sedan kommer det en period där kroppen måste vänja sig vid att  man är tillbaka i träning igen. Det är lite olika hur olika spelare reagerar men det kan vara så att vissa känner sig lite tyngre, lite segare i kroppen när kroppen försöker vänja sig vid detta. Den ackumulerade belastningen brukar ta lite tid för kroppen att anpassa sig till innan man skjuter fart igen. Så det ska bli spännande att se vart vi befinner oss i den fasen. Vi har varit noggranna med att beräkna belastningen på det vi gjort på träningen och killarna har svarat upp på ett fint sätt. Så det ska bli skoj att se hur matchen ser ut.

Per-Ola Ljung och tränarteamet har börjat jobba med det taktiska vilket innebär en del nyheter och förändringar för spelarna.

- En del är repetion och del del är nytt för dem. Det ska också bli spännande att se hur dom anpassar sig till dom nya tankarna och om man kunnat fräscha upp dom gamla kunskaperna. Ibland kanske det är så att man tänker lite för mycket på dom nya sakerna man pratat om och övat på och liksom glömmer att fotboll är ett flytande spel där man måste fatta beslut och man måste både framåt och bakåt. Det är också en spännade utmaning att se hur det kommer att se ut. Det kommer jag titta på mest, säger Per-Ola Ljung och fortsätter.

- Vi var tydliga med att vid matchen mot AIK så var resultatet av sekundär betydelse och det är fortfarande så att jag mest kommer att titta på hur vi agerar i dom situationerna som vi pratat om. Men vi är ju där för att tävla och vill självklart ha ett bra resultat med oss. Men jag kan ändå leva med ett reultat som kanske inte smakar så bra, vi kan få med oss nyttiga erfarenheter ändå.

Hur svårt är det för spelarna att gå från ett spelsystem till ett annat?

- En del säger att det bara är en lek med siffror och en del säger att det är jätteviktigt. Jag är väl nånstans mittemellan. Det är inte bar en lek med siffror men vi pratar mer om principer, vad vi behöver uppfylla i vårt anfallsspel, vilka positioner vi behöver besätta och hur vi behöver resonera i vårt försvarsspel för att göra det svårt för motståndarna. Sifferkombinationer säger lite om vilka utgångspositioner vi har men sen så börjar spelet, det gröna fältets schack, och då pratar vi mer om hur vi ska lösa situationer tillsammans, säger Per-Ola Ljung.

ÖSK möter ett Norrköping som gjort det riktigt bra i Allsvenskan hittills i år och befinner sig på en sjundeplats i tabellen med 17 inspelade poäng.

- Dom har varit väldigt bra i år, framförallt hemma. Det Norrköping som jag känner har framförallt forwards och mittfält som är väldigt duktiga i sitt presspel där dom kan vinna bollen högt om det är så att dom börjar försvara. De har vassa forwards och ett bra anfallsspel. Jag tycker inte att deras backlinje är den mest solida i Allsvenskan. Jag har inte lagt några planer för hur vi ska avslöja det idag. Matchen idag handlar i princip bara om hur vårt uppträdande ser ut och vilka beslut vi fattar.

Precis som mot AIK så finns det redan nu flera byten planerade i matchen.

- Av belastningshänseende kommer vi byta tre spelare och sedan två till och det är två spelare som kanske hade kunnat spela mer men vi har några spelare om står och knackar på dörren som vi vill se spela. Dom kommer få varsin halvtimma idag, så det är totalt fem byten planerade.

Truppen till Norrköping

Jonas Sandqvist

Tomer Chencinski

Patrik Haginge

Patrik Anttonen

Magnus Wikström

Ilir Berisha

Emil Berger

Tobias Grahn

Andreas Haddad

Tommy Wirtanen

Josef Ibrahim

Kalle Holmberg

Marcus Astvald

Samuel Wowoah

Daniel Bamberg

Eidur Sigurbjörnsson

Boris Lumbana

William Atashkadeh

Valdet Rama

Kushtrim Lushtaku

Saknas

Ahmed Yasin (landslagsuppdrag)

Mohammed Saeid (rehab)

Peter Samuelsson (rehab)

Armend Alimi (rehab)

Christoffer Wiktorsson (rehab)

IFK Norrköping - ÖSK

Nya Parken, Norrköping

15.00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908