"Nu är det bara att köra på och ta varje match som kommer"

Förstora bilden

Marcus Astvald om segern mot AIK och den kommande hemmamatchen mot GAIS.

Seger på Råsunda mot AIK med 1-0. Hur känns det idag?

- Jo, det känns riktigt bra. Efter två raka förluster så var det nog viktigt med en vinst för oss. Och sen gör det ju inget att det var mot svenska mästarna på Råsunda.

Kändes det som att det var en viktig seger efter två förluster?

- Det var otroligt viktigt för hade vi fått en tredje raka förlust så tror jag att det hade blivit lite jobbigt kring både laget och klubben. Men som sagt det var viktigt med en seger och få tillbaka självförtroendet och bättre stämning i truppen. Nu är det bara att köra på och ta varje match som kommer.

Det blev några förändringar tidigt i matchen då Michael Almebäck fick gå ut. Nordback fick ta hans

position och Kihlberg kom in och tog plats på mittfältet. Märkte du något av det?

- Jag märkte i stort sett inte av någonting för att jag tycker att Nobbe gjorde det jävligt bra som mittback. Även Kihlberg kommer in och spelar helt briljant på mitten.

Berätta om målet som du låg bakom.

- Det är ett anfall som börjar på högerkanten som Anttonen slår upp till Bedoya som kommer och möter och vänder upp. Han spelar ut bollen till mig och jag tar med mig bollen ner mot kortlinjen och slår ett inlägg mot bortre och där Kim Olsen inte gör några misstag och nickar in bollen i mål.

Inlägget blev ju ganska högt, såg ganska ofarligt ut från början men Kim nådde högst.

- Det är som jag sagt tidigare och som vi jobbat med på träningarna. Vi försöker hitta de olika ytorna. Och det var ett anfall som vi jobbat med under veckan. Att gå via mittfältet och få ut bollen till de yttre anfallarna och sedan då hitta folk inne i boxen. Det såg ju rätt bra ut igår tycker jag.

En assist blev det. Är du själv nöjd med din egen insats mot AIK?

- Ja, det är jag nog. Det är en klar förbättring sen förra matchen. Jag är relativt nöjd med första halvlek, i andra får jag väl inte lika mycket boll som jag fick i första. Det kändes ändå bra. Sen är det klart att jag blir besviken att jag blev utbytt för jag kände att jag hade mer att ge. Men det är väl sånt andra ser lie bättre och det kanske var rätt beslut att ta ut mig.

Två vinster och två förluster och nu väntar GAIS. Vad har du för tankar inför den matchen?

- Har inte riktigt börjat fundera på den matchen ännu. Men tänker man tillbaka på förra året så hade vi väl lite lekstuga med GAIS här på Behrn Arena. Men de hade väl lekstuga när vi mötte dem i Göteborg. Som de har sett ut nu så är väl det lite upp och ned. Först torskade de mot Mjällby med 3-1 och sedan slår de AIK med 3-1 så det blir absolut en tuff match men jag tror att om Wanderson är i bra form så är GAIS i bra form.

Hur känns det att möta gamla ÖSK tränaren Alexander Axén?

- Det är lite speciellt, jag har alltid gillat Axén som tränare och person. Men det är inget jag tänker på vid match. Då går man ut för att kriga och försöka vinna matchen.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908