Hagges vänsterdojja fixade seger

Igår skulle Svartvitt ha spelat sin första träningsmatch, i Degerfors mot Degerfors. Frusen plan ställde dock till det, så idag söndag fick bli årsdebut för ÖSK. Tillsammans med U21-truppen så tog ÖSK mot Division 1-laget Karlstad BK.

Det blev vinst med 1-0, efter att Patrik Haginge pangat in bollen med vänster efter en hörna.

Ja det var ett blandat Örebro SK som tog mot värmlandspojkarna från Karlstad BK. Redan i matchens första minut så fixade William Atashkadeh en hörna som Samuel Wowoah, vänsterytter för dagen, tog hand om. Inlägget resulterade i en ny hörna som även denna gång nickades undan av en försvarare. Bollen hamnade dock hos provspelande, lokaltalangen Mohammed Saeid (BK Forward), som ute till vänster lyckades dra sin gubbe och få in ett inlägg. Efter en touch från en Karlstad-försvarare så hamnade bollen hos Patrik Haginge som drog till med vänstern. Ställningen var 1-0 efter ca två minuter.

Med en sådan start så trodde nog många att målen skulle fortsätta rulla in, men det gjorde de inte. Atashkadeh hade lägen i första, Eidur Sigurbjörnsson hade en nick över ribban och Wowoah hade ett friläge där han petade bollen precis utanför stolpen. Karlstad hade inte så mycket och vi som jobbade under matchen lyckades räkna till att Jonas Sandqvist i målet fick röra billen ca 10 gånger. 1-0 blev halvtidsresultatet

I andra halvlek så bytte ÖSK in en hel drös nya spelare. De enda två spelarna som spelade hela matchen var mittbacksparet Eidur Sigurbjörnsson och Boris Lumbana. Andra halvlek var ganska lik den första halvleken, inget av lagen lyckades inte göra mål men Karlstad BK prickade ribban. Jonas Sandqvist stod första halvlek och byttes av med Tomer Chencinski. Tomer hade mer att göra än vad Jonas hade och det Tomer fick att göra gjorde han mycket bra!

De som utmärkte sig i matchen var Markus Astvald som verkade på spelhumör, bolltrillande Mohammed Saeid som visade prov på fin bollkänsla, Tomer Chencinski som visade att han är en målvakt som tycker om att styra sin backlinje och ett extra plus till Patrik Haginge som verkade trivas som högerback.

Nästa träningsmatch är på lördag kl 14.00, hemma på Behrn Arena mot Gefle. Den matchen kommer även att sändas live här på webben!