Tung förlust i Alingsås

Dagens bortamatch mot Alingsås visade sig bli en tuff uppgift för ÖSK. Hemmalaget ledde med 2-0 i halvtid och utökade sedan sin ledning tre gånger om innan matchen var slut. 5-0 blev slutresultatet och ÖSK fick lämna Alingsås utan poäng.

På Gerdskenvallen klev ÖSK idag ut för att ta sig an förra årets tabelltrea Alingsås IF. ÖSK gjorde två förändringar i startelvan från premiären där Nellie Thörngren och Jonna Dahlberg var tillbaka i spel och ersatte Emelie Alfredsson och Ella Gunnarsson som båda missade dagens match på grund av skadekänningar.

Det grönklädda hemmalaget fick en fin start på matchen när de tog ledningen genom Moa Öhman efter drygt fem minuters spel. En knapp kvart senare tog sig Alingsås fram på högerkanten och spelade in ett inlägg som Portugués inte lyckades få undan. I stället kunde en Alingsås-spelare nicka ned bollen till Josefin Johansson som stötte in 2-0 till hemmalaget.

ÖSK hade en del bollinnehav under den första halvleken men hade svårt att ta sig fram hela vägen och skapa några heta målchanser. I stället blev det svåra distansskott och inspel som inte satte Alingsås försvar eller målvakt på några större prov.

Med drygt tio minuter kvar till halvtid fick Alingsås ett par chanser att utöka sin ledning men båda gångerna stod Ellen Portugués välplacerad och kunde stoppa hemmalaget från ytterligare mål.

ÖSK gjorde två byten i paus. Klara Spångberg och Grace Wallin hoppade in i stället för Josefine Eklund och Izabella Hurtig. Tyvärr tvingades Spångberg snart kliva av igen med en skada och då kom Olivia Stråle in i hennes ställe.

I den 57:e minuten vann hemmalaget bollen högt upp i planen och kunde spela sig fram till en ny målchans. Det var Alma Öberg som kom ren i straffområdet, kunde placera in bollen i mål och utöka ledningen. Knappt tio minuter senare kom samma Öberg fri på nytt och inte heller denna gång gjorde hon några misstag. Hon prickade in bollen bakom en utrusande Portugués och 4-0 till hemmalaget var ett faktum.

Innan matchen var slut hann även Moa Öhman bli tvåmålskytt när hon satte dit 5-0 som också blev slutresultatet. En tung dag för ÖSK som får ta nya tag nästa helg.

Nästa match för ÖSK spelas lördag 27 april kl. 13.00 borta mot Umeå IK.

Resultat: 5-0 (2-0)
Mål: 1-0 Öhman (5'), 2-0 Johansson (18'), 3-0 Öberg (57'), 4-0 Öberg (66'), 5-0 Öhman (70')
Byten ÖSK: Hurtig ut - Wallin in (46'), Eklund ut - Spångberg in (46'), Spångberg ut - Stråle in (50'), Olofsson ut - E. Andersson in (72), A. Andersson ut - Arlebo in (77').

ÖSK:s startelva:
26. Ellen Portugués
8. Matilda Wennberg - 3. Josefine Eklund - 15. Nellie Thörngren
24. Selma Rajakangas - 6. Agnes Andersson (K) - 7. Nora Thörngren - 14. Izabella Hurtig
11. Cornelia Karlsson - 19. Amelia Olofsson - 23. Jonna Dahlberg

1. Lundberg Vesterlund, 2. Spångberg, 9. Andersson, 13. Eriksson, 16. Wallin, 18. Arlebo, 21. Stråle

Se höjdpunkterna från matchen här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.