U16: vinst med 3-1 mot IK Brage

På lördagen åkte ÖSK:s U16-lag till Borlänge för en träningsmatch mot IK Brage. Snön föll under hela matchen liksom minusgraderna, vilket gjorde planen lite hal och bollen ganska stum. Trots vädret kunde U16 ta en säker seger efter mål av Edvin Cimirotic (2) och Abubakkar Abduvalli.

ÖSK tog genast kommandot och skapade ett konstant tryck mot Brages mål de första fem minuterna utan att göra mål. Istället fick Brage en gratischans efter ett bolltapp på ÖSK:s mittfält, vilket resulterade i 1-0. ÖSK ökade bolltempot något och fick utdelning till 1-1 efter en fin kombination som avslutades med skott på målvakten vars retur slogs in av Edvin Cimirotic. Drygt 10 minuter senare gör Samuel Nielsen en utomordentlig brytning och passar direkt till "Abu" som säkert sätter den bakom Brages målvakt, 2-1 till ÖSK.

I andra halvlek sätter ÖSK upp tempot direkt vilket resulterar i ett anfall som avslutas med ett snyggt skott av Edvin Cimirotic rakt upp i krysset. Resten av halvleken domineras av ÖSK utan att lyckas göra mål på någon av alla chanser som skapas. Matchen slutar med seger 3-1 för ÖSK.

IK Brage - ÖSK U16 1-3 (1-2)
1-0 (11') IK Brage
1-1 (25') Edvin Cimirotic
1-2 (39') Abubakkar Abduvalli
1-3 (48') Edvin Cimirotic