U16: Seger i säsongens första träningsmatch

Karlslunds U16-lag stod för motståndet i första träningsmatchen för året och säsongen. ÖSK vann med 3-1 efter mål av Abbubakar Abduwalli, Max Häll och Fredrik Karlsson.

ÖSK:s huvudtränare Daniel Wickström lät spelarna som fick mycket speltid under höstavslutningen vila och låta de som spelat lite mindre få speltid i denna match. Dessutom släpptes tre spelare födda 01 fram för att pröva på spel med U16 laget.

ÖSK började bra med hög press och intensivt spel medan KIF hade problem med att få ordning på sitt spel. Efter elva minuter gav det utdelning då Edwin Cimirotic (U15) blev fälld i straffområdet. Abbubakar Abduwalli var säkerheten själv från straffpunkten och säkrade 1-0 till ÖSK. Därefter drog ÖSK sig tillbaka i sitt spel och lätt KIF komma upp och få föra spelet. Dock hade man ett antal farliga anfall, men Karlslunds målvakt och försvar lyckades hålla undan. I 37:e minuten kom kvitteringen när en KIF-spelare fick mycket tid på sig utanför straffområdet och kunde sikta in sig för ett skott som dalade in under ribban, 1-1. Resten av halvleken var ganska jämn.

I andra halvlek började ÖSK lite tillbakadraget, men satte press direkt när KIF närmade sig mittlinjen och tvingade dem att spela hemåt. ÖSK flyttade pressen högt och det resulterade i att Max Häll kunde dribblade sig in i straffområdet och säkert sätta 2-1 i målvaktens bortre hörn. ÖSK tog över matchen och hade många fina anfall och chanser. KIF:s målvakt spelade bra och räddade dem flera gånger. I 87:e minuten fick ÖSK hörna. Joel Nilsson fick till bra höjd och längd på hörnan och högst av alla kom Fredrik Karlsson, som snyggt nickade in bollen i mål, 3-1.

En fin seger såhär i början av säsongen, som lovar gott i fortsättningen då vi vet att det finns en hel del mer att plocka fram ur laget framöver.