Svartvit seger på Kopparvallen och ÖSK klättrar i tabellen

I Allsvenskans näst sista omgång ställdes ÖSK mot redan nedflyttningsklara Åtvidabergs FF på klassiska Kopparvallen. ÖSK var effektiva och ledde med 1-3 i paus efter mål av Astrit Ajdarevic, Daniel Gustavsson och Erik Moberg. Åtvidaberg reducerade i andra halvlek på en straffspark som Owoeri slog i mål. Trots chanser åt båda håll blev det inga fler mål. ÖSK vann därmed matchen med 2-3.

ÖSK åkte under måndagen till Östergötland för att spela säsongens sista bortamatch. Åtvidabergs FF stod för motståndet på Kopparvallen. Hemmalaget startade matchen piggt och skapade ett fint läge redan i den första minuten när Owoeri vände inåt i banan och sköt. Rinne räddade det vobblande skottet och returen gick till Albornoz som inte fick träff med huvudet. Några minuter senare var de blå nära på nytt när Bergström slog in bollen från höger. Den passerade Rinne men rensades undan av Sigurbjörnsson någon decimeter från mållinjen. I den 18:e minuten drog Holmberg upp ett anfall centralt mot ett backande Åtvidabergsförsvar. Gerzic tog en löpning på utsidan och fick bollen, men släppte den direkt tillbaka till Holmberg som blev fri framför målvakten Gustavsson. Kalle tittade dock upp och spelade bollen vidare åt vänster till Ajdarevic som enkelt satte 0-1 i bortre hörnet. Glädjen skulle dock bli kortvarig. Fyra minuter senare tråcklade sig Åtvidabergs mittfältare Skrabb fram mot straffområdet och tryckte ur trängt läge iväg ett hårt och välplacerat skott med vänsterfoten. Rinne hann inte reagera och det var 1-1. Målskytten Skrabb fick sen en smäll mot huvudet och tvingades av banan för omplåstring. Med numerärt överläge i antal spelare fick ÖSK utrymme. Gerzic slog en djupledslyra till Holmberg som petade bollen vid sidan av Gustavsson och löpte förbi. Vinkeln blev för dålig för skott men Kalle väntade kallt in assistans och rullade bollen snett bakåt till DG som med en lätt bredsida rullade in 1-2. Matchklockan stod då på 32 minuter. Ett par minuter senare uppstod ett gyllene läge för ytterligare ett svartvitt mål. Åhman Persson tog sig in i straffområdet och sköt men skottet täcktes. Dagens assistkung Holmberg fångade upp bollen och serverade Broberg i fritt läge till höger, men han fick lite för mycket fot under bollen och skottet gick precis över ribban. Åtvidaberg var sedan nära att kvittera när Owoeri karaktäristiskt bröt in från vänsterkanten och smällde iväg ett dundrande skott som rammade ribban på Rinnes målbur och studsade ut. I den 45:e minuten fick ÖSK en frispark på offensiv planhalva och flyttade upp spelare i straffområdet. Ajdarevic peggade upp och svingade in bollen med fart och skruv. Moberg nådde högst och styrde bollen perfekt med huvudet. Gustavsson var utan chans och ÖSK fick sista ordet i en händelserik första halvlek på Kopparvallen. 1-3 i paus.

Andra halvleks första målchans skapade ÖSK. Ajdarevic fick bollen till skänks en bit utanför straffområdet, tittade upp och sköt på uppstuds. Bollen gick i en perfekt båge och dök under ribban men Gustavsson sträckte ut och enhandsräddade. Åtvidaberg stack upp med några anfall och distansskott, men de bästa chanserna var svartvita. DG lyfte först ett inlägg till Åhman Persson som fyllt på i boxen, men nicken blev för lös. Därefter fick DG ett inspel från höger och tryckte till direkt med högerfoten, men bollen gick i ribban och ut. I den 72:a minuten föll Owoeri i en närkamp med Sigurbjörnsson och domaren pekade på straffpunkten. Owoeri tog själv hand om straffsparken och Rinne var nära att nypa den, men bollen gick i mål. 2-3 och det var liv i matchen igen. ÖSK var nära att direkt utöka avståndet när Ajdarevic vackert friställde Holmberg med en skarv, men Gustavsson räddade Åtvidaberg men en fin fotparad. Hemmalaget gick framåt med sikte på en kvittering och ÖSK fick ytor att kontra på. Ajdarevic fortsatte briljera med sin passningsfot och friställde med drygt fem minuter kvar DG i djupled, men Gustavsson kom ut bra och täckte skottet. Därefter skapade Åtvidaberg en högkaratig kvitteringschans. Owoeri trixade sig fram längs kortlinjen och sköt ur dålig vinkel, men bollen gick i stolpen. En av många ramträffar under matchen. Några fler målchanser blev det inte i matchen på Kopparvallen som slutade 2-3. ÖSK är därmed tillbaka på vinnarspåret.

Nästa match för ÖSK är på lördag den 31 oktober när Allsvenskans sista omgång spelas. För motståndet står guldjagande AIK. Matchen börjar kl. 13.00.

Resultat: 2-3 (1-3)
Mål: Ajdarevic (18'), Skrabb (22'), Gustavsson (32'), Moberg (45'), Owoeri (72' str.)
Varningar: Da Silva, Åhman Persson, Sigurbjörnsson
Hörnor: 5-2

Byten Åtvidabergs FF: Albornoz ut - Christensen in (60'), Da Silva ut - Dahlén in (60'), Skrabb ut - Hildeby in (90+1').

Byten ÖSK: Björnquist ut - Haginge in (55'), Åhman Persson ut - Nordmark in (70'), Gustavsson ut - Lundberg in (88').

Publik: 2389

Domare: Magnus Lindgren, Per Brogevik (ass.), Niklas Nyberg (ass.) och Jim Petersson (fjärde).