ÖSK tog poäng i Malmö

I den andra matchen efter uppehållet mötte ÖSK under lördagseftermiddagen Malmö FF på bortaplan. Malmö tog ledningen tidigt, men ÖSK vände till ledning genom mål av Daniel Gustavsson och Kalle Holmberg. I matchens slutsekunder kvitterade Malmö och matchen slutade 2-2.

Matchen inleddes i ett högt tempo där Malmö gick ut i rasande fart. Inom två minuter hade Rosenberg haft två högklassiga målchanser. Först kom ett inspel från Yotun på vänsterkanten som Rosenberg stötavslutade men Jansson lyckades göra sig stor och knipa bollen. I sekvensen efter kom bollen tillbaks in i straffområdet och Rosenberg vände bort Sigurbjörnsson och tryckte ett avslut tätt utanför. Några minuter senare var det återigen dags för Rosenberg som från nära håll fick iväg ett skott förbi Jansson men på mållinjen kunde Valgardsson mirakulöst nog rensa undan bollen till hörna. När det kändes som att ÖSK hade rett ut den första anstormningen kom 1-0 från en slumpsituation. Sigurbjörnsson försökte täcka utan en boll till inspark men han felbedömde bollens hastighet och Cibicki kunde sno åt sig bollen. Ur snäv vinkel avslutade han behärskat mellan benen på Jansson. ÖSK skulle dock få till en viktig, tidig kvittering. Åhman Persson slet åt sig bollen på offensivt mittfält och fick fram den till Gerzic som i sin tur spelade fram Björnqvist som kom farandes ute till höger. Björnqvist rundade Yotún i straffområdet och spelade in bollen snett inåt bakåt till Gustavsson som vackert piskade upp kvitteringen i första krysset. Under en period efter kvitteringen triggades stämningen upp både på och utanför planen efter ett antal straffsituationer i ÖSKs straffområde. Efter dryga halvtimmen fick Holmberg bollen ute till vänster och tog sig in i straffområdet. Till slut kom skottluckan och Kalle placerade vackert in 2-1 intill bortre stolpen. Malmö tryckte på för en kvittering mot slutet av första halvlek och i slutsekunderna fick Berget ett vasst läge men Moberg täckte undan i sista stund och 1-2 stod sig till pausvilan.

Malmö gjorde ett byte redan i halvtid och flyttade fram positionerna direkt för att åstadkomma en kvittering. I den 55:e minuten hade MFF en frisparksvariant som oroade men skottet gick på egen spelare och undan. Efter timmen spelad stack Gustavsson iväg på en av många farliga ÖSK-kontringar men avslutet täcktes av Lewicki i sista stund. Malmö försökte trycka på under matchens sista 20 minuter men skapade inte några egentliga farligheter mot ÖSKs mål. ÖSK såg ut att hålla undan och ta tre poäng. I matchens sista anfall lyfte Lewicki in ett inlägg mot straffområdet. Efter en snedspark och efterföljande studs via Rosenberg nådde bollen inhoppande Mehmeti som kyligt placerade in bollen till höger om Jansson. Matchen slutade därmed 2-2 och ÖSK fick nöja sig med en poäng i Skåne.

Nästa match för ÖSK är nästkommande lördag 18 juli. Då gästar Malmö FF Behrn Arena och matchen startar 16.00.

Resultat: 2-2 (1-2)
Mål: Cibicki 13’, Gustavsson 16’, Holmberg 33’, Mehmeti 95’
Hörnor: 11-0
Varningar: Berget, Haginge.

Byten Malmö FF: Simon Kroon ut – Erdal Rakip in (46'), Pawel Cibicki  ut – Guillermo Molins in (72'), Anton TInnerholm ut – Agon Mehmeti in (82').

Byten ÖSK: Kalle Holmberg ut – Patrik Haginge in (59'), Erik Moberg ut – Christoffer Wiktorsson in (69'), Marcus Pode ut – Jonathan Lundberg in (76').

Publik: 13073

Domare: Kristoffer Karlsson, Fredrik Nilsson (ass.), Mehmet Culum(ass.) och Fredrik Klitte (fjärde).